"Ιππότες", μλάρια και τσιράκια...

By Αυγούστου 20, 2022
"Ιππότες", μλάρια και τσιράκια...

"Ίππότες εκ Χίου", μλάρια και τσιράκια θα προβάλλονται στο timeline μας έως και τις αρχές Σεπτέμβρη που πρόκειται να τελεστεί στη μυροβόλο, στο νησί της μαστίχας και της ναυτοσύνης, η εκδήλωση για τους "Ιππότες της Χίου".

Αρχικά, όπως είναι γνωστό σε όλους, δεν υπήρξαν ποτέ ιππότες στη Χίο αλλά στη Ρόδο. Η Ρόδος τελούνταν υπό κατάληψη και υπό της κατοχής των Ιωαννιτών Ιπποτών από το 1309 έως και την 1η Ιανουαρίου 1523.

Την ίδια χρονική περίοδο, στη Χίο γινόταν χαμός με συχνές εναλλαγές αυτοκρατοριών στην κυριαρχία του νησιού. Όπως διαβάζουμε σε σχετική βιβλιογραφία  οι αλλαγές στο καθεστώς του νησιού γινόταν με πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που δεν παρατηρείται σε άλλους τόπους. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η μόνιμη ύπαρξη ιπποτών στο νησί.

Και τώρα αφού τελειώσαμε με το καθαρά ιστορικό, ας πάμε στα μλάρια και τσιράκια.

Τα μλάρια και τα τσιράκια ανήκουν στην ίδια ομάδα, σε αυτή του "Αυτοκράτορα" του Β. Αιγαίου. Τα δε πρώτα κατέχουν θέσεις ευθύνης εντός του κτιρίου της παλιάς Νομαρχίας που δεσπόζει στην Προκυμαία του νησιού και σιγοντάρουν, δίνουν ώθηση στην κάθε σκέψη, στο κάθε σχέδιο του πρύτανη. Αντί να τον προστατεύσουν, να προστατεύσουν εαυτούς από τα καραγκιοζιλίκια και να εγγυηθούν τη σωστή ανάπτυξη και προβολή των τόπων μας, είναι υπέρμαχοι και βασιλικότεροι του βασιλέως σε καθετί που θα σκεφτεί ο "Εξοχότατος". Βέβαια, τον στηρίζουν και υπερθεματίζουν με το αζημίωτο... Αν βάζεις πρώτα το ατομικό συμφέρον και βλέπεις πως θα κρατάς την κουτάλα ή το κουταλάκι, λογικό!

Τα τσιράκια είναι μια κατηγορία μόνοι τους και το έργο η καθύβριση κάθε "αντίπαλου" που "απειλεί "τον "Αυτοκράτορα" τους. Παλιά ήταν η Καλογήρου, μετά ο Μηταράκης και η Ελληνική Κυβέρνηση, τώρα ο Μαλέλης. Κινήσεις, επιχειρηματολογία και λεξιλόγιο πεζοδρομίου έχουν μάθει, αυτά κάνουν, γι αυτά είναι χρήσιμοι. Μόνο που μένουν μόνοι τους και όσο περνάει ο καιρός, τόσο πέφτει η "Αυτοκρατορία" του αυτού "Εξοχότατου".

 

Ο κουτσομπόλης

 

Rate this item
(0 votes)