Χίος: Τελικά μόνο η δομή της Χίου ενοχλεί τον κ. Μουτζούρη ;

By Σεπτεμβρίου 06, 2022
Χίος: Τελικά μόνο η δομή της Χίου ενοχλεί τον κ. Μουτζούρη ;

Σε πρωινή συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, κ. Φιλόδωρο Βιτέλα, βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.

Ειδικότερα, όπως πληροφορείται το xiakoslaos.gr, κατά τη διάρκεια της χαλαρής συνάντησης, τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το νησί μας, αλλά και ευρύτερα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μιας και αναμεσά τους βρισκόταν ο κ. Μουτζούρης.

 

Ενδιαφέρον έχει ότι ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στα πλαίσια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κάστρο της Χίου, όπου  λίγο αργότερα απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Μηταράκης, σημείωσε πως επί της ουσίας συμφωνεί με τις δράσεις για το μεταναστευτικό που τρέχουν στο Βόρειο Αιγαίο, έχοντας ωστόσο, μία «μικρή διαφωνία». Η διαφωνία αυτή, δεν μπορεί να είναι άλλη, παρά μόνο η δημιουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Χίο, η οποία δρομολογείται να γίνει στο Θόλος, μιας και οι αρχικές αντιρρήσεις του Περιφερειάρχη για την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέσβου, φαίνεται να έχουν καμφεί, δεδομένου ότι η ανέγερσή της προχωράει πλέον κανονικά.

Λαμβάντας αυτά υπόψιν, εύλογο είναι το ερώτημα, αλλά και το συμπέρασμα ότι αυτή η… «μικρή διαφωνία» τέθηκε επί τάπητος στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει συμβεί και στα άλλα νησιά, στα οποία έχουν ανεγερθεί Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές, έτσι και στη Χίο, με την ολοκλήρωση της αντίστοιχης Δομής στο Θόλος, δρομολογείται και το κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, κάτι που αποτελεί και δέσμευση του κ. Μηταράκη.

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)