Λέσβος: Συνεχίζεται η αδιαφορία της Περιφερειακής αρχής Μουτζούρη - Απόλυτη εγκατάλειψη

By Οκτωβρίου 19, 2022
Λέσβος: Συνεχίζεται η αδιαφορία της Περιφερειακής αρχής Μουτζούρη - Απόλυτη εγκατάλειψη

Σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας με απρόβλεπτες συνέπειες, ελοχεύει στην περιοχή του νέου αεροδρομίου της Μυτιλήνης όπου δυστυχώς έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως τα τεχνικά και αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται μεταξύ του αεροσταθμού και της Εθνικής οδού.

https://cdn.stonisi.gr/repository/2022/aerodromio-xorta.jpg

Συμπολίτης μας που περνούσε από την περιοχή φωτογράφισε το δρόμο και τα τεχνικά έργα τα οποία όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ, είναι εντελώς παραμελημένα, με φρεάτια τα οποία έχουν χορταριάσει και έχουν κλείσει, αγωγούς σε κακή κατάσταση, χόρτα και χώματα να καλύπτουν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα.

https://cdn.stonisi.gr/repository/2022/aerodromio-xorta2.jpg

 

Εικόνα από χαντάκι απορροής υδάτων

https://cdn.stonisi.gr/repository/2022/aerpdromio-xorta3.jpg

Ανάχωμα από την πλευρά της θάλασσας στην έξοδο των νερών

https://cdn.stonisi.gr/repository/2022/aerpdromio-xorta4.jpg

Αγωγοί, πιθανόν, κάτω από την πυκνή βλάστηση

https://cdn.stonisi.gr/repository/2022/aerodromio-xorta.5.jpg

φρεάτιο γεμάτο χόρτα και καλάμια

https://cdn.stonisi.gr/repository/2022/aerodromio-xorta.6.jpg

 

Αγωγός κρυμμένος πίσω από τη βλάστηση

Σε περίπτωση δυνατής καταιγίδας, το νερό της βροχής δεν θα μπορέσει να κινηθεί μέσα στα φρεάτια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο εθνικός δρόμος θέτοντας σε κίνδυνο τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Οι εικόνες εξάλλου από την περιοχή της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι είναι πολύ πρόσφατες και μας υπενθυμίζουν ότι η δύναμη των ακραίων καιρικών φαινομένων μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές και απώλειες.

Αρμόδια αρχή για να προχωρήσει στον καθαρισμό των τεχνικών έργων στο δρόμο αυτό, είναι σύμφωνα με τα ισχύοντα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία προς το παρόν αδιαφορεί και ασχολείται με άλλα ζητήματα προφανώς πιο σημαντικά κατά την άποψή της, από την ασφάλεια των πολιτών.

Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με την υπόθεση της νομιμοποίησης του δρόμου Μυτιλήνης - Αεροδρομίου ο οποίος εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί. Σε ποιο στάδιο αλήθεια βρίσκεται η διαδικασία και γιατί καθυστερεί τόσο πολύ;

 

 

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)