"Μπουρλότο" ο Δήμαρχος Οινουσσών. Τον κάλεσαν στο Περιφερειακό και δεν του δόθηκε καν ο λόγος

By Δεκεμβρίου 22, 2022
"Μπουρλότο" ο Δήμαρχος Οινουσσών. Τον κάλεσαν στο Περιφερειακό και δεν του δόθηκε καν ο λόγος

Φιάσκο με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των υδατοδρομίων της Π.Ε. Χίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη δεν είχε καν εισήγηση για το θέμα που τέθηκε στα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα, ενώ όμως είχαν προσκληθεί οι Δήμαρχοι των δύο γειτονικών νησιών, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Υδατοδρομίων.

Σημειώνεται για το μεν υδατοδρόμιο των Οινουσσών εκκρεμεί η τυπική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τον Φεβρουάριο του 2022 (με θετική εισήγηση υπηρεσίας) και για το δε του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου από τον Ιούνιο του 2022

Αποσύρθηκε το θέμα λόγω της μη ύπαρξης εισήγησης και στη συνέχεια έγινε δήλωση από τον Αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος, Π. Μπουρνιά που στην ουσία διαβίβασε το θέμα στο Π.Σ. για λήψη απόφασης ότι θα το περάσει εκ περιφοράς στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Ενδεικτική για την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε η δήλωση του Δημάρχου Οινουσσών, Γ. Δανιήλ:

Προσκεκλημένος απόψε μέσω e-presence στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μυτιλήνης ανέμενα επί μια και πλέον ώρα για να ζητήσω μια τυπική έγκριση του Π.Σ. στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υδατοδρομίου Οινουσσών καθώς υπάρχει άλλωστε θετική εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Δεν μου δόθηκε ο λόγος και αυθαίρετα μας απέκλεισαν από τη διαδικασία ύστερα από τόσους μήνες καθυστέρησης μιας τυπικής διαδικασίας. Η συμπεριφορά αυτή είναι ανάρμοστη για εκλεγμένο Δήμαρχο του Βορ. Αιγαίου!»

 

 

ΠΗΓΗ http://chiospress.org/

Rate this item
(0 votes)