«Τρέχει και δεν φτάνει» η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη

By Ιανουαρίου 27, 2023
«Τρέχει και δεν φτάνει» η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη

Διαταγή πληρωμή από την εκκαθαρίστρια εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου που διεκδικεί να εισπράξει 327.085,36 ευρώ από τα δάνεια της ΑΕΝΑΛ και της Lesvoshop A.E.

«Τρέχει και δεν φτάνει» η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη προκειμένου να ανακόψει την διαταγή πληρωμής των δανείων της ΑΕΝΑΛ και της Lesvoshop A.E. προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου . Τι συμβαίνει; Η PQH, δηλαδή η εκκαθαρίστρια εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, εξέδωσε διαταγή πληρωμής, για τις οφειλές των προαναφερόμενων εταιρειών.Εκτιμούμε, όπως είναι φυσικό, πως η PQH επιδιώκει να δεσμεύσει τα διαθέσιμα κεφάλαια της Περιφέρειας σε τραπεζικούς λογαριασμός για να εισπράξει το χρέος.

Η εξέλιξη αυτή θα περνούσε απαρατήρητη αν η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν είχε λάβει απόφαση να αναθέσει σε δικηγόρο την κατάθεση αίτησης αναστολής.

Μεταξύ άλλων στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τονίζεται πως η δικηγόρος «θα υποβάλει αίτηση αναστολής και αίτηση ανακοπής κατά της υπ’αριθμ. 125/2010 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης του υπό ειδική εκκαθάριση συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου ΣΥΝ ΠΕ». Η διαταγή πληρωμής που επιδιώκει να εκτελέσει η PQH αφορά ποσό 327.085,36 ευρώ. Ποσό πολύ μικρότερο της συνολικής οφειλής.

Πιάστηκαν στον ύπνο

 Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη και ιδιαίτερα η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη «πιάστηκαν στον ύπνο». Αυτό μαρτυρά η απόφαση της  Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε δια περιφοράς, χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 2.00 το μεσημέρι. Επίσης στην απόφαση γίνεται λόγος για κατεπείγον ζήτημα.

 Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις

 Το περασμένο Δεκέμβριο, κατά την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του προϋπολογισμού της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου για το 2023, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης προειδοποίησε την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση και σταδιακή αποπληρωμή του χρέους προς την Τράπεζα. Υπογραμμίζοντας πως αν δεν γίνει αυτή η ενέργεια η εκκαθαρίστρια εταιρεία θα δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Περιφέρειας.

 Η  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αναστασία Αντωνέλλη είχε απαντήσει τότε πως η πληρωμή της οφειλής αυτής θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της Συνεταιριστικής. Επί της ουσίας η κ. Αντωνέλλη και όλη η Περιφερειακή Αρχή επιδίωκαν να μεταφέρουν την πληρωμή αυτού του χρέους στο απώτερο μέλλον, ώστε να μην διαταραχθεί ο προϋπολογισμός που συνέταξαν.

Το θέμα είχε αναδείξει κατά αποκλειστικότητα το «Ν» με ρεπορτάζ στις 27 Δεκεμβρίου , με τον τίτλο: «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου.

Ενεργοποιήθηκε η PQH

 Λίγες εβδομάδες αργότερα, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ν» ο πρόεδρος Βασίλης Γάλλος και ο γραμματέας Μπάμπης Αράπης του Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου δήλωσαν στο ρ/σ  «Ν» 99 FM και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη» πωςδεν έχουν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασία εκκαθάρισης. Σε άλλα ρεπορτάζ, για την «μεγάλη» δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας  Λέσβου  - Λήμνου το «Ν» είχε αναδείξει τις καθυστερήσεις στην είσπραξη των μεγάλων δανείων της Συνεταιριστικής. 

 

 

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)