Tesla: Κι όμως… έβαλαν σκύλο να οδηγήσει με το Autopilot [ΒΙΝΤΕΟ]

By Οκτωβρίου 01, 2022
Tesla: Κι όμως… έβαλαν σκύλο να οδηγήσει με το Autopilot [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα καινοτόμα συστήματα της Tesla έχουν φέρει την επανάσταση στον κόσμο της αυτοκίνησης, αλλά ταυτόχρονα έχουν εξελιχθεί σε «όπλα» στα χέρια ανεύθυνων οδηγών που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν κάποιοι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες των μοντέλων της ηγέτιδας δύναμης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, οι οποίοι έχουν «πιαστεί» να έχουν ενεργοποιήσει το Autopilot (αυτόνομη οδήγηση) και να απολαμβάνουν τον… ύπνο τους πίσω από το τιμόνι.

Υπάρχει, μάλιστα, και μία μερίδα οδηγών αυτοκινήτων Tesla που επιδεικνύει ακόμα μεγαλύτερη προκλητικότητα και – πρωτίστως – παντελή αδιαφορία για την οδική ασφάλεια.

Ανάμεσα στους ασυνείδητους οδηγούς φαίνεται πως βρίσκεται και μία παρέα Youtubers, οι οποίοι προκειμένου να συγκεντρώσουν λίγες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ανάμεσα στα άλλα – άσκησαν κακοποιητική συμπεριφορά σε ένα σκυλάκι, βάζοντάς το να κάτσει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, την ώρα που το όχημα βρισκόταν εν κινήσει σε δρόμο του Όστιν του Τέξας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ασυνείδητη παρέα νεαρών, προεξάρχοντος του Blake Messick ο οποίος είναι δημοφιλής σε Youtube και Tik Tok, δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο.

Σε επικοινωνία του ειδησεογραφικού Μέσου Electrek με τον Messick, ο νεαρός προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, αποσυνδέοντας τον εαυτό του από το συμβάν.

«Κυκλοφορούσα σε δρόμο του Όστιν με έναν φίλο μου όταν το είδα (σ.σ. το αυτοκίνητο να κινείται με σκυλί στη θέση του συνοδηγού). Στην αρχή, νόμιζα πως ήταν απλά ένα σκυλί που καθόταν στα πόδια του συνοδηγού. Αλλά ο φίλος μου, μου επισήμανε ότι δεν υπήρχε οδηγός, με αποτέλεσμα να αρχίσω να βιντεοσκοπώ το συμβάν απλά λόγω ενδιαφέροντος. Όταν δημοσίευσα το βίντεο δεν περίμενα να πάρει τόσο μεγάλη έκταση».

Κατά την επικοινωνία του, ωστόσο, με το Electrek, ο Messick δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια του σκυλιού, ή των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου. Αντιθέτως, μίλησε για τα νούμερα που αυξάνονταν στα social media.

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο πίσω από το συμβάν να βρίσκεται κάποιος φίλος του. «Πολλοί φίλοι που βιοπορίζονται από τη δημιουργία βίντεο, επομένως ενδεχομένως να μου έχουν κάνει κάποια “φάρσα”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Messick.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στην αρχή του βίντεο ο Messick στρέφει την κάμερα του κινητού του προς το παπούτσι του, όπου αναγράφεται η φράση “Sub 2 Blake” (γίνε συνδρομητής του Blake Messick), κάτι που δείχνει ότι ίσως είχε εξαρχής την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το βίντεο ως προωθητικό εργαλείο για το κανάλι του.

Οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο κατακριτέο συμβάν θα μπορούσαν να λάβουν υψηλά διοικητικά πρόστιμα για επικίνδυνη οδήγηση, αλλά και να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραμέληση και κακοποίηση ζώου.

 

Rate this item
(0 votes)