Κωνσταντινούπολη: Συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της έκρηξης στην πλατεία Ταξίμ - Σκληρές εικόνες

By Νοεμβρίου 13, 2022
Κωνσταντινούπολη: Συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της έκρηξης στην πλατεία Ταξίμ - Σκληρές εικόνες

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν την αιτία της φονικής έκρηξης στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη ενώ ήδη μια ύποπτη γυναίκα είναι στο μικροσκόπιό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έκρηξη, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή Σισχανέ που είναι κοντά στην οδό Ιστικλάλ όπου οι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίστηκαν. Ο κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή κατέφυγε στα καταστήματα της περιοχής για να σωθεί. H τουρκική ιστοσελίδα ODA TV, μετέδωσε ότι μια γυναίκα ύψους 1,65 περίπου εθεάθη να τοποθετεί ένα πακέτο στην οδό Ιστικλάλ.

Μάλιστα, τοπικά κανάλια μεταδίδουν πλάνα από κάμερα ασφαλείας τα οποία δείχνουν μία ύποπτη γυναίκα.

https://i1.prth.gr/images/w880/_webp/files/2022-11-13/gineka.jpg

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως ερευνάται ο ρόλος γυναίκας στη φονική έκρηξη

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε μία γυναίκα που ερευνάται ο ρόλος της στην «ύπουλη επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε. «Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια οσμή τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη. Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Φονική η έκρηξη σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη όπου έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 53 έχουν τραυματιστεί.

Ο τοπικός κυβερνήτης Vasip Sahin δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση. Όμως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μία ώρα αργότερα, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο. Και λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 53 τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Τρεις Ισραηλινοί ήταν μεταξύ των τραυματιών, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά οι εθνικότητες των άλλων θυμάτων δεν επιβεβαιώθηκαν αμέσως.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Μερικά δείχνουν τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι μόλις ακούν τον ήχο της έκρηξης ενώ άλλα δείχνουν σορούς διαμελισμένες.

Δείτε βίντεο:

 

 

 

Τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της έκρηξης έδειχναν ανθρώπους να περπατούν στον δρόμο όταν η βόμβα σε μαύρη σακούλα πυροδοτήθηκε. Οι άνθρωποι που ήταν κοντά στην έκρηξη φαίνονταν να κείτονται στον δρόμο ενώ όσοι επέζησαν, έτρεχαν να καλυφθούν. Σημειώνεται πάντως πως η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

 

 

 

 

Η κρατική τηλεόραση TRT, καθώς και άλλα ΜΜΕ, προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου.

 

 

Τα social media έχουν γεμίσει με εικόνες και βίντεο από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και πάνω από 50 τραυματίστηκαν.

Μερικά από αυτά τα βίντεο δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης ενώ ένα που συγκλονίζει, είναι το βίντεο που τράβηξε με το κινητό του ένας Άραβας την ώρα που είχε δώσει την παραγγελία του και ετοιμαζόταν το τυλιχτό του, διαδικασία την οποία κατέγραφε στην κάμερα. Και τότε ακούστηκε ένας δυνατός ήχος με όλους να τρέχουν πανικόβλητοι. Άλλοι προς την πόρτα και τα παράθυρα του μαγαζιού για να δουν τι συμβαίνει και άλλοι προς το εσωτερικό του καταστήματος ώστε να προστατευτούν.

«Σήμερα, γύρω στις 16.20, ένας Άραβας που αγόραζε ένα τυλιχτό κοτόπουλο στην οδό Ιστικλάλ κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης στο βίντεο που τράβηξε τυχαία» έγραψαν στο Twitter.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)