Καιρός-Μαρουσάκης: Χιονοκακοκαιρία και στην Αττική

By Φεβρουαρίου 03, 2023
Καιρός-Μαρουσάκης: Χιονοκακοκαιρία και στην Αττική

Χιόνια στην Αττική: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού βγάζει σήμερα Παρασκευή (3/2) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει σύγχυση σχετικά με το τι θα ισχύει τις ερχόμενες ημέρες και αν θα πέσουν ή όχι χιόνια στην Αττική, με τους μετεωρολόγους να διαφωνούν.

Όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter, «θα δείτε έκτακτο δελτίο καιρού αύριο».

 

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχο Μαρουσάκης μιλά για ένα βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει καταιγίδες, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην Αθήνα βρίσκεται προ των πυλών. H πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Στην περιοχή 1 που περιλαμβάνει τμήματα της χώρας μας που βρίσκονται από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια και από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά. Σε αυτή βρίσκεται η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες αλλά και νησιά των Κυκλάδων και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά. Μάλιστα μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν και χιονοκαταιγίδες. Η περιοχή 2 βρίσκεται νότια, και εκτείνεται από την περιοχή των Κυκλάδων και πιο νότια και νοτιοανατολικά. Σε αυτή αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα πιο χαμηλά υψόμετρα και σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα στην Κρήτη.

 

 

ΠΗΓΗ

 

Rate this item
(0 votes)