Εκλογές 2023: Οι υποψηφιότητες της ΝΔ που έχουν «κλειδώσει»

By Φεβρουαρίου 18, 2023
Εκλογές 2023: Οι υποψηφιότητες της ΝΔ που έχουν «κλειδώσει»

Οι προσθήκες από το ΠΑΣΟΚ και το άνοιγμα στις γυναίκες

 

Στην τελική ευθεία λίγο πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η ΝΔ, με αρκετές από τις υποψηφιότητες ενόψει εκλογών να έχουν ήδη γίνει γνωστές.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το έργο της κατάρτισης ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης έχουν σχεδόν εξετάσει ένα προς ένα τα ονόματα, τα έχουν σκανάρει δυο και τρεις φορές και ένα μεγάλο μέρος από αυτά βρίσκονται ήδη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Στα ψηφοδέλτια όπως είπε και ο πρωθυπουργός θα τηρηθεί η ποσόστωση, γεγονός που σημαίνει ότι θα περιμένουν τον σταυρό των ψηφοφόρων πολλές γυναίκες. Στα ψηφοδέλτια επίσης θα έχει και αρκετούς νέους υποψηφίους και από άλλους χώρους και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν θα λείπουν και πρόσωπα αναγνωρίσιμα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Για παράδειγμα, υποψήφιοι θα είναι στο νότιο τομέα της Αθήνας ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης ο οποίος έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο, έχει ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Βύρωνα και έχει μείνει στην ιστορία από τον ρόλο του «Μιχαλάκη» σε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, τα «Εγκλήματα».
Α’ Αθήνας

Μέχρι στιγμής σίγουρη θεωρείται η κάθοδος στην δύσκολη αυτή περιοχή των κυριών: Άννα Ροκόφυλλου, Εβίτα Βαρελά και Πόλα Δαμιανού, κόρη της διακεκριμένης νομικού Χρύσας Σαλαβράκου αλλά και του επί σειρά ετών βουλευτή Δράμας, αλλά και υπουργού στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Θεόδωρου Δαμιανού.

Αξιοπρόσεκτη η υποψηφιότητα της Φαίδρας Τζαλαχούρη, από το αναπηρικό κίνημα. Επίσης, η Θέκλα Παρασκευούδη, Παιδοψυχολόγος και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και η ελληνολιβυκής καταγωγής, πολιτικός μηχανικός Μαριάμ Σακίντ.
Βόρειος Τομέας

Και εδώ είναι έντονο το γυναικείο στοιχείο. Η καρδιολόγος Αγγελική Δημητρακάκη, η αρχαιολόγος Μαριάνθη Μήκα, η δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα, καθώς επίσης η Φωτεινή Βρύνα, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα. Η Μαργαρίτα Βάρσου, νυν εντεταλμένη περιφερειακής σύμβουλος για τον αθλητισμό στην περιφέρεια Αττικής, όπως και η δικηγόρος Όλια Νικολοπούλου.
Δυτικός Τομέας

Στον Δυτικό Τομέα, θα δοκιμάσει η δικηγόρος Ουρανία Σαγιάκου και η Ρομά Ισμήνη Λαζαροπούλου με πλούσια κοινωνική δράση, Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελλήνων Αθιγγάνων. Επίσης, η οικονομολόγος Μαριάννα Τουμαζάτου, η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή και η δικηγόρος Ειρήνη Μακρίδου.
Νότιος Τομέας

Υποψήφια θα είναι η νυν τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννα Γκελεστάθη, αλλά και η Δήμητρα Αράπογλου. Μαζί τους μια διεθνολόγος η Έλλη Κουτσουβελή, η οικονομολόγος Δήμητρα Καντεράκη, καθώς επίσης η Μαρία Ζάγκα, νυν Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών με την δικηγόρο Παταπία Καπράλου.
Β’ Πειραιώς

Στην Β’ Πειραιώς και πάλι υποψήφια θα είναι η Πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη. Επίσης, η φιλόλογος Σταυρούλα Βουτυράκου, η Ελένη Καλαϊτζάκη που εργάζεται στον ΟΣΥ, όπως επίσης η Ελένη Πετράκα, Αντιπροέδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Αν. Αττική

Σοφία Ζαχαράκη, Βασιλική Κόλλια, η κτηνοτρόφος Μάγδα Κοντογιάννη, η οποία διατηρεί στάβλο και κοπάδι στις Αχαρνές (Μενίδι), ανέλαβε δράση την περίοδο της πανδημίας με την πραγματοποίηση διαδικτυακών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων για τα προβλήματα του κλάδου της. Επίσης η 34χρονη Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου CEO σε ιδιωτική εταιρεία και η οδοντίατρος Βασιλική Τσίντζου θα διεκδικήσουν την ψήφο των νεοδημοκρατών.
Δυτική Αττική

Μια ψυχολόγος η Σουζάνα Καλτουρουμίδου και η δικηγόρος Μαρία Πανωηλία ξεχωρίζουν.
Α΄Θεσσαλονίκης

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, υποψήφιες θα είναι η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα αλλά και Φωτεινή Πεσμαζόγλου, με θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου. Επίσης, η Τάνια Κιουμουρτζίδου, ιατρική-φαρμακευτική αντιπρόσωπος και η επιχειρηματίας Σμαρώ Μανιάτη.
Β’ Θεσσαλονίκης

Το στέλεχος του ΕΦΚΑ Κατερίνα Ζιούτα και η επιχειρηματίας Χριστίνα Ανατολίτη θα είναι για δεύτερη φορά υποψήφιες ενώ από στις νέες υποψηφιότητες είναι η Άρτεμις Αγαθοκλέους, που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, η καθηγήτρια αγγλικών Μαρία Γιαννοπούλου και η πολιτικός μηχανικός Σοφία Λαβασά.
Δωδεκάνησα

Υποψήφια επίσημα θα είναι η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ διεθνολόγος Παρασκευή Φτακλάκη και η νηπιαγωγός Κατερίνα Εμμανουήλ. Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και η υποψήφια στα Χανιά καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Χαρά Ντερμανάκη.
Κυκλάδες

Από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες θα αναζητήσει εκ νέου την είσοδο της στην εθνική αντιπροσωπεία η διδάκτωρ πολιτικής επικοινωνίας Δέσποινα Πρίνια, μαζί με την Ανθή Χαλκιά που είναι ιδιωτική υπάλληλος. Στη Χίο η φαρμακοποιός Καλλιόπη Γιαννούλου και η ιδιωτική υπάλληλος Μαρκέλα Τσάπη.
Λάρισα

Και στην Λάρισα θα έχουμε γυναίκες υποψηφίους. Πρόκειται για την πολιτική μηχανικό Ρένα Καλαριώτου, την ασφαλιστική σύμβουλο Δήμητρα Παπανικολάου, την δικηγόρο, Στέλλα Μπίζιου και την κρατική υπάλληλο Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου.
Μαγνησία

Η μηχανολόγος περιβάλλοντος Έφη Αντωνίου, και η κτηνίατρος Ουρανία Καθηνιώτη.
Καβάλα

Η δικηγόρος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου και η επίσης δικηγόρος η οποία ασχολείται με τον χώρο του τουρισμού, Ειρήνη Βρανά.
Τρίκαλα

Μια δημοσιογράφος θα εκπροσωπήσει το γυναικείο φύλο στα Τρίκαλα, η Χαρίκλεια Ξανθή.
Μεσσηνία

Τρεις νέες εισόδους περιλαμβάνει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία, με τη δικηγόρο Παναγιώτα Κουμάντου, τη δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μαριλένα Γυφταία, μαζί με τη συγγραφέα και μουσικό Δώρα Λοΐζου.

πηγη

Rate this item
(0 votes)