Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τραυματίες και εγκλωβισμένους (vid)

By Μαρτίου 01, 2023
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τραυματίες και εγκλωβισμένους (vid)

Σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ κοντά στην περιοχή των Τεμπών, με τις πρώτες πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το περιστατικό αφορά στην αμαξοστοιχία intercity που είχε αναχωρήσει στις 7.20 από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη (το τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας) και η οποία φέρεται να συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες, ενώ πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο τα τρένα διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα. Τοπικά μέσα μιλούν για τραυματίες και εγκλωβισμένους, ενώ έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, για κάποιους ο τραυματισμός είναι σοβαρός, ενώ κατά άλλες πηγές αναφέρθηκε και ένας ακρωτηριασμός γυναίκας.

Πιο αναλυτικά, στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Στο σημείο σπεύδουν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών, που είναι καλά στην υγεία τους.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία και αι ο ΓΓ του Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης.
Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας.
Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχως.
Η 1η Στρατια και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιουνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμου οπως προβέπεται σε περιπτωση τέτοιων ατυχηματων. Στρατιωτικα νοσοκομεια Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή εαν χρειαστει να υποδεχθουν τραυματίες.

 

Rate this item
(0 votes)