Πένθος σε όλα τα πανεπιστήμια για την τραγωδία στα Τέμπη – Αιμοδοσίες από καθηγητές και σπουδαστές

By Μαρτίου 02, 2023
Πένθος σε όλα τα πανεπιστήμια για την τραγωδία στα Τέμπη – Αιμοδοσίες από καθηγητές και σπουδαστές

Σε βαρύ πένθος βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς θρηνεί για το θάνατο των παιδιών που φοιτούσαν στα ΑΕΙ της χώρας και έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη.


Όλα τα πανεπιστήμια ανέβαλαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους. Το Αριστοτέλειο θα μείνει κλειστό και οι φοιτητές διοργανώνουν έκτακτες αιμοδοσίες για να συνδράμουν στις ανάγκες των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί βαριά τραυματισμένοι από το δυστύχημα στα Τέμπη.

O πρύτανης του Αριστοτέλειου έκανε έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, προκειμένου «να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών», ενώ στο ίδρυμα αύριο δεν θα γίνουν ούτε μαθήματα. Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας «Hellenic Train», διοργάνωσαν φοιτητές από σχολές πανεπιστημίων της Αθήνας.

«Θερμά ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας, που κόστισε τη ζωή πολλών ανθρώπων, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν φοιτητές και φοιτήτριες των Πανεπιστημίων μας», ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ «εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας, πολλούς από αυτούς φοιτητές. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Στη Γενική Συνέλευση της Σχολής έγινε έκκληση προς τους Καθηγητές και τους Φοιτητές για εθελοντική αιμοδοσία και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων».

Rate this item
(0 votes)