Τέμπη: Επεισόδια και πετροπόλεμος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vid)

By Μαρτίου 02, 2023
Τέμπη: Επεισόδια και πετροπόλεμος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vid)

Ένταση στην πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη - Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει στην πορεία που πραγματοποιείται για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέτρες και μολότοφ εκτοξεύονται στον σταθμό του μετρό «Αττική». Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών άρχισε να πετά φωτοβολίδες και να καίει κάδους.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

https://www.ieidiseis.gr/images/Molotof-ettiki.jpg

Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυριας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος. Δεν είναι λάθος, είναι έγκλημα».

«Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41)» είχε προαναγγείλει το ΠΑΜΕ.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.
Ένταση στις συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Με δακρυγόνα απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ, όταν δέχθηκαν επιθέσεις ρίψεις πυρσών από συμμετέχοντες στην πορεία που διεξάγεται αυτή την ώρα.

 

Τα άτομα πέταξαν πυρσούς στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν στήσει φραγμό χαμηλά, στην οδό Μιχαήλ Καλού. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

 

Rate this item
(0 votes)