ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ: Άνθρακας ο θησαυρός, ψυχούλα για τους συνταξιούχους

By Σεπτεμβρίου 14, 2022
ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ: Άνθρακας ο θησαυρός, ψυχούλα για τους συνταξιούχους

Ο Εμπαιγμός των Συνταξιούχων συνεχίστηκε για ακόμη μια φορά από τον Πρωθυπουργό, αυτή την φορά από το βήμα της ΔΕΘ, όπου μοίρασε «ψίχουλα» στους συνταξιούχους.

Για άλλη μια φορά προσπάθησε να τους κοροϊδέψει. Για άλλη μια φορά τους αντιμετώπισε περίπου ως… ιθαγενείς, προσφέροντάς τους «καθρεφτάκια» ως πολύ μεγάλα δώρα!

Μέτρα-ασπιρίνες που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακρίβειας και του υψηλού πληθωρισμού, που αδειάζει από προϊόντα το «καλάθι της νοικοκυράς».

Επίσημα, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους το 2023. Πρόκειται γι’ αυτό το ένα εκατομμύριο των συνταξιούχων οι οποίοι ατύχησαν και έχουν υψηλή προσωπική διαφορά. Μια προσωπική διαφορά βέβαια, που η ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει…

Σε αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αύξηση στις συντάξεις τους με έμμεσο τρόπο. Δια της ταυτόχρονης κατάργησης (από 1.1.2023) της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Επανέλαβε ότι "έκλεψε" από τους συνταξιούχους 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούσε στην 13η σύνταξη (ν.4611/19) για κάθε Μάη σημειώνοντας ότι καταργώντας την συγκεκριμένη διάταξη είναι πια στον τρίτο χρόνο της περικοπής, άρα έχει στερήσει από τους συνταξιούχους ήδη 3,3 δισεκατομμύρια.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα προκύψουν αυξήσεις για 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, που έχουν μικρή ή καθόλου προσωπική διαφορά. Οι αυξήσεις αυτές θα είναι στα επίπεδα του 6%, ίσως  και λίγο παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόκειται κυρίως για νέους συνταξιούχους που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016, με 30 και άνω έτη ασφάλισης οι οποίοι θα πάρουν ολόκληρη την αύξηση του 2023.

Έτσι 850.000 συνταξιούχοι μένουν εκτός και δεν δικαιούνται αυξήσεις καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά, η οποία προέκυψε μετά τον επαναυπολογισμό των συντάξεων.

Είναι οι συνταξιούχοι, οι εξαθλιωμένοι, που για άλλη μια χρονιά, την δωδέκατη συνεχόμενη, θα διαπιστώσουν ότι οι συντάξεις τους έμειναν στα ίδια, πετσοκομμένα επίπεδα, μετά τις σφαγιαστικές περικοπές της μνημονιακής περιόδου.

Rate this item
(0 votes)