Επίθεση Μουτζούρη σε Βαλσαμίδη για την πορεία του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού

By Σεπτεμβρίου 16, 2022
Επίθεση Μουτζούρη σε Βαλσαμίδη για την πορεία του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης κατά του Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Βαλσαμίδη με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του για την πορεία του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι η παρούσα Περιφερειακή Αρχή του Κ. Μουτζούρη και των συνεργατών του, βλέπει παντού εχθρούς και εκλογές για την επόμενη ημέρα. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το απίστευτο και διαρκές μένος της να χτυπά με δηλώσεις σε σχεδόν καθημερινή βάση τους υπόλοιπους πολιτικούς του τόπου μας σε συνοδεία της καθόλου αποτελεσματικότητας της. Οι πολιτικοί αντιδρούν, οι πολίτες του Β. Αιγαίου δεν μπορούν να ζουν άλλο σ'αυτό το τέλμα.

Διαβάστε τις επιστολές

Ο Περιφερειακός Συμβούλου Θοδωρής Βαλσαμίδης, με επιστολή του χθές προς τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη,  την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει επιτέλους η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Αμπελικό - Σταυρός, όπως αναφέρει: 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πολύ λόγω, αφενός του καταστροφικού σεισμού το 2017, αφετέρου δε των πρόσφατων πυρκαγιών. Ας ευχηθούμε ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2009 ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου με την ανάθεση της μελέτης του έργου και εν συνεχεία την ολοκλήρωση της και την εξασφάλιση πιστώσεων ύψους 12 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου, θα έχει επιτέλους αίσιο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη
Επανέρχομαι στο θέμα της υλοποίησης των έργου για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Αμπελικό - Σταυρός Π/Υ 12 εκ. ευρώ, το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δημοπρατηθεί. Με βάση την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το εν λόγω έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου 2882/2001 από τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του. Θα μπορούσε συνεπώς παράλληλα με την διαδικασία του προσδιορισμού της τιμής μονάδας από το δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, να έχει προχωρήσει ήδη η δημοπράτηση του προκειμένου να κερδηθεί ο χρόνος. Δεδομένου ότι αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μη χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου, το οποίο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση."
Η επίθεση σε υψηλούς τόνους που εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης
 

«Στο νέο σκόπιμο επεισόδιο της αυτοπροβολής του απομονωμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Βαλσαμίδη, (αυτή την φορά για το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Αμπελικού – Σταυρού) για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, σημειώνουμε τα εξής:
Η βελτίωση της επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού», συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000,00 € (στον οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα υποέργα, ως εξής: το υποέργο της ομώνυμης εργολαβίας, το υποέργο των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, το υποέργο των δαπανών ΟΚΩ και το υποέργο των δαπανών αρχαιολογίας).
Η αναγκαστική απαλλοτρίωση κηρύχθηκε με την αριθ. 94/29-10-2020 (ΦΕΚ 765/19-11-2020) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου.
Η δικάσιμος των απαλλοτριώσεων είναι στις 16-11-2022.
Αμέσως μετά η Περιφέρεια θα προχωρήσει την διαδικασία της δημοπράτησης προκειμένου το έργο να μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης του.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης το 2007 και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι εκείνη που το «τρέχει» ώστε να το υλοποιήσει.
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια μεγάλα έργα που σήμερα προχωράνε και βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης είχαν βαλτώσει. Οι πολίτες έχουν και κρίση και αντίληψη.

Είναι προφανές πως ο κ. Βαλσαμίδης έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κάθοδο του στις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του φυσικά.
Αυτό που δεν είναι ωστόσο δικαίωμα του είναι η απαξίωση, τα «κατόπιν ενεργειών μου» και οι «υποδείξεις» προς την Περιφερειακή Αρχή για έργα που επί θητείας του ήταν στα συρτάρια και βγήκαν προεκλογικά και μόνο. Η αλαζονεία της εξουσίας, η οποία τον είχε κυριεύσει και τον είχε φτάσει να μιλά και να συμπεριφέρεται με πολιτική έπαρση δεν είναι καλός οδηγός για την συνέχεια της πολιτικής του καριέρας, εάν επιθυμεί».

Ο κ. Θοδωρής Βαλσαμίδης δεν άργησε να απαντήσει:

"Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο για την επίθεση του κ. Περιφερειάρχη στο πρόσωπο μου με αφορμή την πρόταση που κατέθεσα για την επίσπευση της δημοπράτησης του έργου Αμπελικό - Σταυρός. Τι να πει κανείς ..
16 χρόνια έχω την ιδιαίτερη τιμή να υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού με την στήριξη των συμπολιτών μου. Τόσο όταν κατείχα θέση ευθύνης, όσο και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση προσπάθησα να συμβάλω πάντα δημιουργικά για να υλοποιηθούν έργα & δράσεις στον τόπο μας.
Ευτυχώς ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε.
 
Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τα έργα που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αυτά που προγραμματίσαμε και βρήκε ώριμα η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, καθώς και τι απ' όλα αυτά υλοποιείται σήμερα .. μακάρι να υλοποιηθούν όσα προετοιμάσαμε θα πω, τίποτα άλλο ..
 
Με τη σημερινή αφορμή θα πω μόνο ότι είναι η πολλοστή φορά στα 3 χρόνια θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής που δεν πήρα ποτέ απάντηση σε ότι πρόταση κατέθεσα. Ίσως αυτό να είναι και ο ορισμός της αλαζονείας της εξουσίας ..
 
Ανταποκρινόμενος στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός & να μάχομαι πάντα για την πρόοδο του ευλογημένου αυτού τόπου απ' όποια θέση βρίσκομαι."
Rate this item
(0 votes)