Τουρκία: Συνεχίζει τις προκλήσεις – Θέλει χωρίς στρατό Χίο και Σάμο

By Σεπτεμβρίου 29, 2022
Τουρκία: Συνεχίζει τις προκλήσεις – Θέλει χωρίς στρατό Χίο και Σάμο

Η στρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είναι δικαίωμα της χώρας μας εδω και σαράντα χρόνια με δεδομένη την ανάπτυξη επιθετικών δυνάμεων της Τουρκίας στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Η Τουρκία συνεχίζει την προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις δυο χώρες ζητώντας την απομάκρυνση όλων των δυνάμεων φύλαξης και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας. Τώρα μετά την Λήμνο και την Λέσβο εξασκεί πίεση τόσο για την Χιο όσο και για την Σάμο εξωθώντας την κατάσταση που πολύ επικίνδυνη ατραπό.

Οι Τούρκοι με αφορμή ελληνική αεροναυτική άσκηση μεταξύ Χίου και Σάμου, θέτουν πάλι θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Η Τουρκία για μια αεροναυτική άσκηση που θέλει να διενεργήσει αύριο η Ελλάδα ανάμεσα στη Χίο και στη Σάμο, έχοντας  δεσμεύσει και τη σχετική περιοχή αντέδρασε με Navtex λέγοντας πως αυτή η άσκηση δεν μπορεί να γίνει καθώς η Χίος και η Σάμος είναι νησιά που πρόσκεινται στο καθεστώς της αποστρατιωτικοποίησης.

Ζητούν ουσιαστικά από την Ελλάδα να μην πραγματοποιήσει την εν λόγω άσκηση και να πάρεις όποιες μονάδες έχει από αυτά τα νησιά.

Rate this item
(0 votes)