Λέσβος: Ξεκίνησε η δίκη για τα πλαστά πτυχία

By Οκτωβρίου 01, 2022
Λέσβος: Ξεκίνησε η δίκη για τα πλαστά πτυχία

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου η δίκη για τα περισσότερα από 100 πλαστά πτυχία αγγλικών που είχε διαπιστωθεί ότι εξέδιδε κέντρο υπολογιστών που συνεργαζόταν με κέντρο ξένων γλωσσών.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2021 με κατηγορούμενο ιδιοκτήτη φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, ο οποίος συνεργαζόταν με το Κέντρο της Μυτιλήνης για τις εξετάσεις. Ο κατηγορούμενος από τη Θεσσαλονίκη είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες και  παραπέμφθηκε σε δίκη η ιδιοκτήτρια του κέντρου Ελευθέρων Σπουδών στη Μυτιλήνη.

Στις 7 Ιουλίου που είχε οριστεί η δίκη, η κατηγορούμενη πήρε αναβολή και επρόκειτο να διεξαχθεί χθες όπου και πάλι η κατηγορουμένη επιχείρησε να αναβάλει καθώς δεν προσήλθε επικαλούμενη ασθένεια. Η έδρα δεν έδωσε αναβολή αλλά ξεκίνησε τη δίκη και την διέκοψε για τις 21 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για περισσότερα από 100 πλαστά πτυχία αγγλικών, χωρίς να το γνωρίζουν οι εξεταζόμενοι που μάλιστα τα χρησιμοποίησαν για να προσληφθούν. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2019 όταν δύο δημοτικοί υπάλληλοι κλήθηκαν σε απολογία για κατάθεση πλαστών πτυχίων ξένης γλώσσας.

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)