Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Ιδεών για Φοιτητές, Φοιτήτριες, Νέους & Νέες από 18-35 χρονών!

By Οκτωβρίου 20, 2022
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Ιδεών για Φοιτητές, Φοιτήτριες, Νέους & Νέες από 18-35 χρονών!

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως εταίρος της Συμμαχίας ERUA, διοργανώνει τον ανοικτό Διαγωνισμό Ιδεών #ERUAiDeaThon 2022, για φοιτητές και φοιτήτριες των ήδη συνεργαζόμενων και δυνητικά νέων Πανεπιστημίων της Συμμαχίας ERUA και για Νέους και Νέες που ζουν στις περιφέρειες και τις κοινότητες στις οποίες αυτά δρουν.

Φοιτητές /ες και Νέοι και Νέες από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Δανία, Ισπανία, και Ιταλία
9 Πανεπιστημίων:
*University of the Aegean-GR *University Paris 8-FR*University of Konstanz- DE*Roskilde University-DK*New Bulgarian University-BG*University of Social Sciences and Humanities-PL*University of Las Palmas de Gran Canaria-SP*University of Macerata-IT* European University Viadrina-DE
10 Ευρωπαικών Περιφερειών
:*EL-North Aegean*EL-South Aegean*FR-Seine-Saint-Denis*DE- Konstanz*DK-Sjælland*BG-Sofia*PL-Warszawa*ES705-Gran Canaria*IT Macerata*DE-Frankfurt (Oder)Kreisfreie Stadt


Στόχος του
#ERUAiDeaThon 2022 είναι να συγκεντρώσει, σε μικρό χρονικό διάστημα νεανικές, πρωτοποριακές, ιδέες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε προτάσεις ψηφιακών εφαρμογών και εργαλείων, φοιτητικές πρωτοβουλίες για την επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ατζέντας 2030 και Κυκλικής Οικονομίας, καθώς και σε πειραματικά έργα σύνδεσης των Τεχνών, με την Επιστήμη, Τεχνολογία, Design, και Οικολογία.

Μέσα από τις ERUAiDea προτάσεις και συμμετοχές θα δημιουργηθούν φοιτητικές, νεανικές ομάδες ERUA, οι οποίες θα συνθέσουν τις ομάδες του 1ου διαγωνισμού ERUAHackThon, που θα διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τον Μάιο του 2023 στην Χίο, στο πλαίσιο παράλληλων διοργανώσεων της Συμμαχίας ERUA.

Οι διαγωνιζόμενοι/ες που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, κατά την διάρκεια του εργαστηρίου Workshop 2 “Challenge and Experience your Ideas with ERUAaHaus”, που διοργανώνει σε υβριδική μορφή, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του 2ndERUA Summit, στο Παρίσι 8 Νοεμβρίου,2022.

 

Βήματα και Χρονοπρογραμματισμός

01

Πέντε Προκλήσεις

Ο νεανικός διαγωνισμός #ERUAiDeaThon 2022 θα είναι ανοικτός για 10 μόνο ημέρες, διάστημα κατά το οποίο φοιτητές, φοιτήτριες, νέοι και νέες των ευρωπαϊκών συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων και Περιφερειών, θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις ιδέες τους σε 3 δυναμικές θεματικές: Digitalization, Sustainability, Creativity (ERUAHaus).

Οι προκλήσεις ανά θεματική
Κάθε μία από τις παρακάτω προσκλήσεις
είναι συνδεδεμένη με τον ανοιχτό διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορά στην υποστήριξη των ιδεών, ανά θεματική.

Digitalization( Digital Reform)
#Challenge1 Connected way of Thinking
[Connected way of learning, Connected way of
creativity,
Connected all philosophy]
Sustainability
(Aeiforia)
# Challenge
2 Green Sustainable Mobility &Transport
# Challenge3
“ERUA Wasteland” [reduction, reuse, and recycling (3Rs) of waste]
Creativity
(ERUAHaus brings Euphoria)
# Challenge4 Creative
and inter-disciplinary communities
#Challenge5
Smart and Resilient societies & Regions [regional smart specialization
strategies
and local/regional innovation systems (RIS

Βραβεύσεις
30 Χρηματικά Βραβεία, 6 Εισιτήρια στο Παρίσι και άλλες ευκαιρίες

Οι διαγωνιζόμενοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα, ταξίδια και
ειδικές βραβεύσεις. Παράλληλα πολλοί/ές από αυτούς θα συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις των εργασιών του έργου που έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιό μας, στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας ERUA

 

Αιτήσεις Συμμετοχής
Συνίσταται πριν την υποβολή της αίτησης να διαβάσετε προσεκτικά
τον Οδηγό του #ERUAiDeaThon 2022, ο οποίος παρέχει αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την διαγωνιστική διαδικασία. Για να είναι επιτρεπτή η συμμετοχή σας, θα πρέπει να συναινέσετε με τους όρους του διαγωνισμού, την πολιτική προσωπικών δεδομένων και πνευματικών δικαιωμάτων. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποψηφίων υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Ε., με την οποία συνδέεστε ΕΔΩ. Στην πλατφόρμα υποβολής μπορείτε επίσης υπόδειγμα παρουσίασης της πρότασης ERUAiDea.

Συνδεθείτε μαζί μας
ERUA UAegean Group στο
Facebook
#ERUAiDeaThon 2022
ERUA UAegean Office email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: +30 22510 36093

ERUA Website:
www.erua-eui.eu
ERUA Σελίδα στο
Facebook

10 Μέρες Μόνο !
Για να
μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες, εμπειρίες και σκέψεις σαςγια την Ψηφιακή Συνδεσιμότητα, Βιωσιμότητα και Δημιουργικότητα, με γνώμονα την Αειφoρία, την Συνύπαρξη την Ανθεκτικότητα των νησιωτικών Πανεπιστημιουπόλεων, Κοινοτήτων και Περιφερειών μας, για την Ευημερία και την Ευφορία των ανθρώπων που ζουν σε αυτές.

Rate this item
(0 votes)