Λήμνος: Δράση συμπερίληψης και ενσυναίσθησης του ΓΕΛ Μούδρου

By Δεκεμβρίου 03, 2022
Λήμνος: Δράση συμπερίληψης και ενσυναίσθησης του ΓΕΛ Μούδρου

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία-Μια μπάλα για όλους-A ball for all στο Γενικό Λύκειο Μούδρου-Γνωριμία με τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα: Με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής αγωγής του σχολείου μας, κ. Βασίλη Λασκαρέλια, μαθητές και μαθήτριες της Α' Λυκείου βίωσαν έστω για λίγο την ανάγκη για παιχνίδι των ατόμων με οπτική αναπηρία και αντιλήφθηκαν τη σημασία της συμπερίληψης, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση. Το παιχνίδι με τις ειδικές μπάλες ήταν βιωματικό και τους δίδαξε πολλά!


Παράλληλα αναγνώρισαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής ένωσης στις μπάλες και συζητήσαμε για τα συγχρηματοδοτούμενα με ευρωπαϊκούς οικονομικούς πόρους έργα, όπως αυτές οι ειδικές μπάλες, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τις δραστηριότητες του Προγράμματος «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο για έκτη χρονιά.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Rate this item
(0 votes)