Ξέμεινε... από δασκάλους το 6ο δημοτικό σχολείο Χίου

By Δεκεμβρίου 06, 2022
Ξέμεινε... από δασκάλους το 6ο δημοτικό σχολείο Χίου

Η ταυτόχρονη δικαιολογημένη – λόγω αναρρωτικών αδειών- απουσία τριων δασκάλων στο 6ο δημοτικό σχολείο Χίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

 Ήδη έχει μειωθεί το ωράριο του ολοήμερου δημοτικού από τις 4μ.μ. στις 2μ.μ. (ίσως να συρρικνωθεί κι άλλο), σταμάτησε η λειτουργία του τμήματος ένταξης, ενώ τα παιδιά της πρώτης τάξης δημοτικού κάνουν μάθημα με διαφορετικούς δασκάλους, κάτι που παιδαγωγικά δεν είναι σωστό, όπως ανέφερε και ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Ρες.

Τα προβλήματα  που ξεκίνησαν από τις 15 Νοεμβρίου στο σχολείο, σύμφωνα με δημοσιευμά του alithia.gr οπότε πήρε για μεγάλο διάστημα αναρρωτική άδεια εκπαιδευτικός, παρουσίασε στην «Α» ο Διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Τσιόλας, σημειώνοντας ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρχει κάλυψη των κενών, από ίδιες δυνάμεις, γι’ αυτό και μειώθηκαν ώρες δασκάλων στο ολοήμερο για να διδάξουν τα πρωτάκια.

Ακολούθησε 2η αναρρωτική εκπαιδευτικού εξαιτίας επαπειλούμενης κύησης, ενώ προστέθηκε πρόσφατα και η απουσία δασκάλου λόγω covid.

Κάθε προσπάθεια να εξευρεθεί λύση από διαθέσιμο προσωπικό στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας αλλά και στην περιφερειακή  δ/νση έπεσε στο κενό, αφού όπως είπε ο κος Ρες δεν υπάρχουν προς διάθεση αναπληρωτές και στην τελευταία πανελλαδική πρόσληψη 30 αναπληρωτών, κανένας δεν είχε δηλώσει ως περιοχή προτίμησης το Β. Αιγαίο. Μάλιστα πριν από αυτές τις προσλήψεις τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας είχε ζητήσει πρόσθετα 5 αναπληρωτές.

«Και το προηγούμενο διάστημα είχαν παρουσιαστεί κάποια ανάλογα προβλήματα σε σχολεία αλλά καταφέραμε να τα αντιμετωπίσουμε. Στην περίπτωση του 6ου δεν υπάρχουν άλλοι εκπαιδευτικοί», ανέφερε ο κος Ρες, ο οποίος σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Δ/ντρια της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη, έχουν ζητήσει από το υπουργείο άμεσα να σταλούν 2 αναπληρωτές, ειδικά για το 6ο δημοτικό σχολείο Χίου, το οποίο από 6θέσιο,  στερείται σήμερα των υπηρεσιών  τριων από τους 6 δασκάλους που είχε στα τμήματά του. 

Στα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ της «Α» ο δάσκαλος Δημήτρης Ζύμαρης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος στα τμήματα ένταξης και μετακινήθηκε σε τάξη . 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μεσημέρι σε δηλώσεις του στην «Α» ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας έκανε γνωστό ότι σε νεώτερη επικοινωνία του σήμερα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου παιδείας υπήρχε δέσμευση ότι άμεσα – πριν τις γιορτές- θα βγει ειδική πρόσκληση εκπαιδευτικών,  η οποία θα περιλαμβάνει ειδικά για τη Χίο 3 αναπληρωτές, προσδοκώντας ότι η συγκεκριμένη  δέσμευση θα υλοποιηθεί.

Ο ίδιος πάντως εστίασε στην ανάγκη να έρθουν συνολικά 5 αναπληρωτές, μη κρύβοντας την ανησυχία του για πιθανή έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού το Γενάρη, που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές ανάγκες προσωπικού στα σχολεία μας.

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)