Φαρμακευτικός Σύλλογος: Ελεγχόμενη η κατάσταση στη Λέσβο (vid)

By Ιανουαρίου 16, 2023
Φαρμακευτικός Σύλλογος: Ελεγχόμενη η κατάσταση στη Λέσβο (vid)

Στις προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης της αγοράς, μετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με ελλείψεις σε πολλά είδη φαρμάκων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών που διαχειρίζεται τη Φαρμακαποθήκη της Λέσβου.

Οι φαρμακοποιοί χαρακτήρισαν την κατάσταση στα φαρμακεία της Λέσβου ελεγχόμενη, με ελλείψεις που κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ο κ. Βαλτάς τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς η διάθεση των φαρμάκων γίνεται με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και κυρίως με σεβασμό στους ασθενείς, ενώ ανάφερε ότι υπάρχει καλή συνεργασία γιατρών φαρμακοποιών.

Παράλληλα, ο κ. Βαλτάς ανέφερε ότι ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέθεσε στην νομική υπηρεσία να διερευνήσει το ρόλο συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών, που έχουν σταματήσει να εφοδιάζουν με φάρμακα την ελληνική αγορά.

Σ’ ότι αφορά στην εικόνα που παρουσιάζει η αγορά, μετά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Βαλτάς τόνισε ότι,  αυτά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να υπάρξει ομαλοποίηση στην αγορά, ενώ όπως ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα με απαγόρευση των εξαγωγών και σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων και θα πρέπει να υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι στις φαρμακευτικές εταιρείες, στις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

Τέλος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμετέχουν στον αντιγριπικό εμβολιασμό, καθώς όπως τόνισαν, στη Λέσβο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα  κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

 

 

ΠΗΓΗ ertnews.gr

Rate this item
(0 votes)