«Πυρά» Τούφου για την ανακοίνωση υποψηφίων Μουτζούρη μέσα από το Επαρχείο Λήμνου

By Ιανουαρίου 26, 2023
«Πυρά» Τούφου για την ανακοίνωση υποψηφίων Μουτζούρη μέσα από το Επαρχείο Λήμνου

«Πυρά» εξαπέλυσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγδαληνή Τούφου, κατά του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, για τον τρόπο που επέλεξε να ανακοινώσει δύο εκ των υποψηφίων του στις ερχόμενες εκλογές, μέσα από το γραφείο του Επάρχου, αναφέροντας μεταξύ άλλων «Ο σεβασμός στον θεσμό που υπηρετεί ο κάθε αιρετός προϋποθέτει ότι δε τον θεωρεί "φέουδο", "κάστρο" ή "λάφυρο" του».

Ακολουθεί η δήλωση της Περιφερειακής Συμβούλου Μαγδαληνής Τούφου:

Παρακολούθησα τη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κου Μουτζούρη, η οποία μεταδίδεται από το γραφείο του Έπαρχου Λήμνου.

Γίνεται χρήση του δημόσιου χώρου και σωστά, για να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης για τα τρέχοντα ζητήματα, τις προτάσεις, τις λύσεις που δόθηκαν ή δρομολογούνται από την Περιφερειακή Αρχή.

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα όμως, να κάνεις χρήση του δημόσιου αυτού χώρου, που ανήκει σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα με το τι έχουν ψηφίσει, για να παρουσιάζεις υποψήφιους του συνδυασμού σου, οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν κανέναν θεσμικό ρόλο να βρίσκονται εκεί, παρά μόνο ως πολίτες. Το ίδιο δικαίωμα δηλαδή που έχουμε όλοι μας. Αν θες να παρουσιάσεις το ψηφοδέλτιο σου, επίλεξε έναν χώρο ιδιωτικό και απευθύνσου στους ψηφοφόρους από εκεί.

Φανταστείτε, δηλαδή, έναν πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί τη Βουλή για να μας πει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος του ή έναν δήμαρχο να κάνει το ίδιο στο δημοτικό κατάστημα για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Ο σεβασμός στον θεσμό που υπηρετεί ο κάθε αιρετός προϋποθέτει ότι δε τον θεωρεί "φέουδο", "κάστρο" ή "λάφυρο" του.

Ελπίζω ότι όλο αυτό έγινε από "αφέλεια" και όχι "επί σκοπού" ενώ η ευθύνη του θεσμικού ατοπήματος βαρύνει όλους τους παραβρισκόμενους αιρετούς.

Rate this item
(0 votes)