Λήμνος: Δράση σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στο ΓΕΛ Μούδρου

By Φεβρουαρίου 16, 2023
Λήμνος: Δράση σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στο ΓΕΛ Μούδρου

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου Μούδρου παρουσίαση με θέμα ‘Επάγγελμα και προσωπικότητα- η προσωπικότητα ως παράγοντας στην επιλογή επαγγέλματος.

Αρχικά, έγινε περιγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή επαγγέλματος, καθώς και των κριτηρίων επιλογής επαγγέλματος. Στη συνέχεια, δόθηκε έμφαση στη θεωρία του ψυχολόγου John Holland, στο πλαίσιο του οποίου διατυπώνονται 6 τύποι Επαγγελματικής Προσωπικότητας, βάσει του οποίου μπορούμε να διαλέγουμε επαγγέλματα που μας ταιριάζουν. Με τη συμμετοχή τους, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους, καθώς τους δόθηκαν κάποιες  κατευθύνσεις, ώστε να εξερευνήσουν περαιτέρω τα χαρακτηριστικά του εαυτού τους που συμβάλλουν σημαντικά στη σωστή επιλογή επαγγέλματος.
 
Η εν λόγω παρουσίαση, που διεξήχθη με επιτυχία από την ψυχολόγο, κα. Ιωάννα Ξένου,  εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.), για το οποίο υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί, κα. Στέλλα Μπιλιάλη (συντονίστρια) , κα. Λασκαρίνα Τσουλκάνη, και ο κ. Αλέξανδρος Λεβαντής.   

Rate this item
(0 votes)