Λέσβος: Έντονα καιρικά φαινόμενα και νέος ανεμοστρόβιλος...(pics)

By Μαρτίου 11, 2023
Λέσβος: Έντονα καιρικά φαινόμενα και νέος ανεμοστρόβιλος...(pics)

Με αγριεμένο καιρό ξύπνησαν σήμερα, Σάββατο, στο νησί της Λέσβου όπου από πολύ νωρίς το πρωί και περίπου για τρεις ώρες είχαμε πολύ δυνατές βροχές κατά τόπου και ανεμοστρόβιλο να πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Καλλονής.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 08:30 σε χωριά της Καλλονής, ξεριζώθηκαν δέντρα στο Κεράμι, στα Αριανά και στα Μάλαθρα. Ως αποτέλεσμα είχαμε την αποκόλληση πέργκολας που καταπλάκωσε σταθμευμένο όχημα, ενώ σημειώθηκε πτώση πολλών δέντρων και στην περιοχή της Αρίσβης.

Η κακοκαιρία άφησε πίσω τις υλικές φθορές και τα συνεργεία πολιτικής προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου βρισκόταν από την πρώτη στιγμής επι ποδός και οι οδικοί άξονες παραμένουν ανοιχτοί.

 

Διακοπή λίγης ώρας είχαμε σε χωριά του Λεκανοπεδίου λόγω ζημιάς σε κολωνας της ΔΕΗ στο 30 χλμ. Καλλονής - Παρακοίλων, και κατολισθήσεις στην Πέτρα.

Στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, είχαμε τη συγκέντρωση χώματος και φθαρτών υλικών σε δρόμους της Παναγιούδας και της Θερμής, και στο χωριό της Αγιάσου είχαμε πτώσεις μικρών βράχων στην είσοδο του χωριού και στον περιφερειακό. Ειδικότερα, η πρόεδρος κα. Διαμάντω Ρουγκέλλη μέσω της σελίδες που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: "Καλημέρα σας ,σας ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο οδικό δίκτυο της Αγιασου λόγω κατολισθήσεων μικρών αντικειμένων ( πέτρες χώματα και κλαδια). Μαζί την πολιτική προστασία, το δήμο Μυτιλήνης ,και τον υπάλληλο του δήμου Ακαματη Δημήτριο του Παν .γίνεται αποκατάσταση της κυκλοφορίας.Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε όσους αποφασίσουν να κυκλοφόρησαν έως ότου κοπάσει η ορμή του νερού."

Rate this item
(0 votes)