Τριλογία θεσμών-Πολιόχνη Λήμνου: Το ΓΕΛ Μούδρου επισκέπτεται και μελετά την Πολιόχνη (pics)

By Μαρτίου 23, 2023
Τριλογία θεσμών-Πολιόχνη Λήμνου: Το ΓΕΛ Μούδρου επισκέπτεται και μελετά την Πολιόχνη (pics)

Πολιτιστικό πρόγραμμα "Τριλογία θεσμών-Πολιόχνη Λήμνου"

Την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος «Τριλογία θεσμών-Πολιόχνη Λήμνου» επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, όπου η ομάδα έργου ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο, κ. Γεωργία Ταμπακοπούλου, στο χώρο και ενημερώθηκε για το ανασκαφικό έργο και τη διαδικασία ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.

 Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες της Β' τάξης ανθρωπιστικών σπουδών: Αλεξάνδρα Ανίτσου, Ανδριάνα Κωνστάντιου, Μαρία Λυμπέρη και Ανέστης Χριστοφιδέλλης ξεναγήθηκαν στο χώρο και στα εργαστήρια και συνέλεξαν πολύτιμες πληροφορίες για τις εργασίες που έχουν αναλάβει. Επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τα έργα ανάπλασης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πολιόχνης, που θεωρείται η αρχαιότερη οργανωμένη πόλη της Ευρώπης.

 Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί-υπεύθυνες υλοποίησης του έργου: Θεοδώρα Λυμπέρη και Χρύσα Μέρμηγκα.

Ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο κ. Γεωργία Ταμπακοπούλου, για το χρόνο της, την πλούσια σε πληροφορίες ξενάγηση και την προθυμία της να παράσχει απαραίτητες πληροφορίες για τις εργασίες της ομάδας μας! Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για την άδεια να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο!

Rate this item
(0 votes)