Η Γεωργική Σχολή Ερεσού καταρρέει .. και ο Μουτζούρης ακόμα μελέτες εγκρίνει

By Απριλίου 05, 2023
Η Γεωργική Σχολή Ερεσού καταρρέει .. και ο Μουτζούρης ακόμα μελέτες εγκρίνει

Το ιστορικό κτήριο της Γεωργικής Σχολής Ερεσού καταρρέει στο χρόνο με επαναλαμβανόμενες κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους που έχουν πέσει στο κενό.

Στις 20 Νοέμβριο του 2021 ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωνε σε τοπικά μέσα, ότι η επισκευή του κτηρίου έχει δρομολογηθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά "Σήμερα θα ανατεθεί στην οικονομική επιτροπή η μελέτη για την ανάπλαση της Γεωργικής σχολής, εξασφαλίσαμε τους πόρους και θα προχωρήσουμε" όμως η πραγματικότητα μετά από δυο έτη είναι ότι δεν προχωρήσατε κ. Περιφερειάρχη

Δείτε τις τότε δηλώσεις του στο 5:20

Όμως ένα κείμενο πολίτη στην δημόσια ομάδα Ερεσιώτικος πολιτισμός - The culture of Eresos Lesvos στο facebook φέρνει στο φως της δημοσιότητας ότι δεν έχει ξεκινήσει απολύτως καμία μελέτη για αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στις αρχές Ιανουαρίου έγραφε: 

"Το ιστορικό, κτίριο που έχει σημαδέψει τη νεώτερη ιστορία της Ερεσού ,αλλά και τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μας, ρημάζει αβοήθητο.

Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, που η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου, με την αριθμ'21378/9-4-2013 απόφασή της ,έκρινε ότι το κτίριο της Γεωργικής ,δεν πρέπει να δίνεται σε χρήση, αν πρώτα δεν γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής του. Πέρασαν επίσης τρεις Δημοτικές αρχές ,η κατάσταση όμως παραμένει η ίδια.

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στις 30/11/2021 αποφάσισε ομόφωνα ,την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου,για τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης της Γεωργικής Σχολής,δεδομένου ότι το κτίριο αποτελεί περιουσία του Δήμου

Στις 11/5/2022 με απόφαση της Περιφέρειας β Αιγαίου(αριθμ'Πρωτ: 28557/ΤΔ2663)ανατέθηκε σε πολιτικό μηχανικό η σύνταξη της μελέτης.
Μέχρι σήμερα όμως,δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα η σύνταξη της μελέτης γιατί απλά δεν έχει υπογραφή ακόμα η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και την Περιφέρεια.(Επικοινωνία μας με το μελετητή στις 9/1/2023.)
Σήμερα με νεότερη ανάρτηση του ο πολίτης εμφανώς και δικαιολογημένα αγανακτισμένος, ενημερώνει ότι δεν έχει ξεκινήσει καν η μελέτη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: 
"ΣΕ ΝΕΏΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΠΟΥ ΕΊΧΑΜΕ (29/3/2023), ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΌΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΆΦΕΙ ΑΚΌΜΑ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΛΈΣΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΈΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΖΟΥΝ "ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΉΛΙΑ"
"ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ"
ΝΤΡΈΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΉ.
Διαχρονική κοροϊδία ,δίχως τέλος.

Τα συμπεράσματα,δικά σας."

Τελικά κ. Περιφερειάρχη ποια μελέτη περάσατε στην οικονομική επιτροπή το 2021μπορείτε να απαντήσετε μια φορά ειλικρινά στους κατοίκους της Ερεσού;

 
 

 

 

Rate this item
(0 votes)