ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Μόλις εννιά κρουαζιερόπλοια για τη φετινή σεζόν στη Μυτιλήνη

By Απριλίου 17, 2023
ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Μόλις εννιά κρουαζιερόπλοια για τη φετινή σεζόν στη Μυτιλήνη

Μόλις εννέα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να προσεγγίσουν φέτος το λιμάνι της Μυτιλήνης με την πρώτη προσέγγιση να έχει προγραμματιστεί σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Ηλία Πίκουλο, για τις 9 Ιουλίου.

Δυστυχώς σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος που εκπροσωπεί συνήθως τις εταιρείες που έρχονται στη νησί, η κρουαζιέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τη Λέσβο αφού όπως επισημαίνει η έλλειψη στο λιμάνι της Μυτιλήνης αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις μεγάλες τουριστικές εταιρείες να στείλουν τα πλοία τους στο νησί.

«Η κρουαζιέρα, είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι τουρισμού και οι εταιρείες που ασχολούνται με αυτό πραγματοποιούν τον προγραμματισμό τους τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια νωρίτερα. Όταν λοιπόν γινόταν ο προγραμματισμός για το 2023 ακόμη η κατάσταση ήταν δύσκολη υγειονομικά και γενικά η εικόνα για τη Λέσβο αρκετά διαφορετική.

Η Λέσβο και συγκεκριμένα το λιμάνι της Μυτιλήνης έχουν το μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν διαθέτουν ντόκο για να δένουν με ασφάλεια τα μεγάλα πλοία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και με έναν μέτριο άνεμο 4 έως 5 μποφόρ, οι υπεύθυνοι των κρουαζιεροπλοίων φοβούνται να αποβιβάσουν σε λάντζες τους επιβάτες, οι οποίοι συνήθως είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Στο λιμάνι της Σαντορίνης για παράδειγμα που και εκεί δεν υπάρχει ντόκος, είναι πιο εύκολο να γίνουν προσεγγίσεις διότι οι άνεμοι δεν δημιουργούν πρόβλημα στο σημείο που σταματούν τα πλοία. Παράλληλά υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες διαθέτουν μεγάλες και ασφαλείς λάντζες και έτσι οι επιβάτες βγαίνουν με ασφάλεια.

Για φέτος έχουν προγραμματισθεί περίπου 9 προσεγγίσεις. Πιθανόν στην πορεία να προστεθούν μερικές ακόμη κυρίως από εταιρείες που θα ακυρώσουν κάποιους προορισμούς στη διάρκεια του ταξιδιού και θα θελήσουν να προσθέσουν τη Μυτιλήνη στη θέση τους. Όπως και να έχει όμως ο αριθμός των προσεγγίσεων δεν θα αυξηθεί δραματικά και ούτε θα αγγίξουμε νούμερα όπως οι 20 ή 30 προσεγγίσεις.

 

 

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)