Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (pics)

By Μαϊος 02, 2023
Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (pics)

Μετά από σχετικό αίτημα που απηύθυνε στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς, την Παρασκευή 28 Απριλίου ο Πρόεδρος του Π.Τ. ΕΕΣ Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, η Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Π.Τ. ΕΕΣ Μυτιλήνης κα. Μαρία Συμεού, το Μέλος Δ.Σ. – Κοινωνική Λειτουργός κα. Μαρία Καβουρή και εθελοντές του Τμήματος, επισκέφθηκαν το εν λόγω σχολείο με σκοπό να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για τον εθελοντισμό, το πολυδιάστατο ανθρωπιστικό έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, με παιχνίδι και ζωγραφική.

Ομιλία Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Θ. Βαλσαμίδης και οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος επισκέφθηκαν τον Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας στο Πλωμάρι, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και παρέδωσαν στον Δ/ντη κ. Στέφανο Σανιδά τρόφιμα, που είχε συγκεντρώσει το Τμήμα στο πλαίσιο της δράσης "Το Καλάθι της Αγάπης".

Επίσκεψη Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας

Το Σάββατο 29 Απριλίου, εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος βρέθηκαν στην περιοχή της Πεδής επί της επαρχιακής οδού Θερμής - Μανταμάδου και προσέφεραν μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να ανακουφίσουν τους εκατοντάδες προσκυνητές που περπάτησαν προς τον Ταξιάρχη στον Μανταμάδο.

Δράσης Π.Τ.ΜυτιλήνηςΕΕΣ Ταξιάρχης Μανταμάδου2

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει φέτος 146 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. 

 

Rate this item
(0 votes)