Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη - Συνεχης ενημέρωση (live - vid)

By Μαϊος 12, 2023
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη - Συνεχης ενημέρωση (live - vid)

Η άφιξη του Πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"

 

01

02

Στο ΚΥΤ Μόριας

 

Απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη πριν λίγα λεπτά στο πρώην ΚΥΤ Μοριας.

 

Ο πρωθυπουργός στο Κάστρο Μυτιλήνης

Στο συνεχιζόμενο μεγάλο έργο της αναστήλωσης των τειχών του εμβληματικού κάστρου της Μυτιλήνης. 

 

KASTRO1

MITSOTAKIS KASTRO 1

MITSOTAKIS KASTRO 2

 

 

Στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης με πολίτες

 

Ο Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στη Μυτιλήνη

«Το 2019 δεν σας έταξα θαύματα. Σας είπα ότι θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά για να βελτιώσω το διαθέσιμο εισόδημα, για να φέρω δουλειές, για να ανατάξω το κύρος της χώρας. Και όλα αυτά τα πετύχαμε. Αλλά η δύσκολη δουλειά είναι ακόμα μπροστά μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στην Μυτιλήνη

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό, αλλά είναι και εύθραυστο. Γι’ αυτό και οι εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι τόσο κρίσιμες. Θα έλεγα ότι είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση και μετά, και δεν το λέω τυχαία αυτό. Το λέω διότι από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και οι πολιτικές τις οποίες εισηγούνται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν τη χώρα πολύ πίσω».

Η Ελλάδα η οποία ήταν ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών ανήκει πια στο παρελθόν

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι « η Ελλάδα η οποία ήταν ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών ανήκει πια στο παρελθόν. Παραπάνω από 600 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες είχαν περάσει από το νησί σας στα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Επί δικών μας ημερών είναι λιγότερο από δέκα χιλιάδες. Το «κολαστήριο» της Μόριας δεν υπάρχει πια. Ο χώρος αποδόθηκε στον Δήμο, οι ιδιωτικές εκτάσεις αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και προσβλέπω στην επόμενή μου επίσκεψη, ως Πρωθυπουργός της χώρας, να επιθεωρήσω τα σημαντικά έργα εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής που θα γίνουν στο χώρο αυτό». Πρόσθεσε δε πως «σήμερα, όμως, χαίρομαι διπλά διότι βλέπω ότι το όμορφο νησί σας έχει πια οριστικά και αμετάκλητα γυρίσει σελίδα. Αφήσαμε πίσω μας τις δύσκολες μέρες του προσφυγικού και η Λέσβος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από το 2019

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. «Σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν το 2019. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι θωρακισμένες και εσείς είμαι σίγουρος ότι αισθάνεστε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ξέρετε -μπορεί να μην τα βλέπετε, αλλά να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι είναι κάπου από πάνω μας- όταν πετάνε τα Rafale πια πάνω από το Αιγαίο, όταν πετάνε τα αναβαθμισμένα F-16 πάνω από το Αιγαίο, όταν σύντομα στον στόλο μας θα προστεθούν τρεις νέες φρεγάτες. Έτσι ενισχύει ένα κράτος την εθνική αποτρεπτική του δυνατότητα. Και να ξέρετε ότι αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και την επόμενη τετραετία χωρίς καμία έκπτωση».

Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο δυσάρεστο γεγονός της σύλληψης του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μέλους της Ελληνική Εθνικής Μειονότητας. «Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου, δυστυχώς, συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης». Συμπλήρωσε δε πως «θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί. Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού:

Όλο το Αιγαίο είναι μπλε και όλη η Ελλάδα θα είναι γαλάζια το βράδυ της 21ης Μαΐου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΟΝΝΕΔ μας, στη ΔΑΠ μας, στους νεολαίους μας.

Χαίρομαι πάντα όταν επισκέπτομαι τη Μυτιλήνη. Σήμερα, όμως, χαίρομαι διπλά διότι βλέπω ότι το όμορφο νησί σας έχει πια οριστικά και αμετάκλητα γυρίσει σελίδα. Αφήσαμε πίσω μας τις δύσκολες μέρες του προσφυγικού και η Λέσβος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Θυμάμαι, φίλες και φίλοι, όταν είχα έρθει να επισκεφθώ το «κολαστήριο» της Μόριας, αναγκάστηκα τότε να εισέλθω μαζί με μία διμοιρία ΜΑΤ. Όταν είχατε παραπάνω από τριάντα χιλιάδες παράνομους μετανάστες, αιτούντες άσυλο, εδώ στο νησί σας κι όταν η εικόνα στην αγορά, στην οποία είχα περπατήσει, ήταν μια εικόνα απελπισίας.

Έβλεπα τότε στα μάτια σας την απόγνωση και είχα δεσμευτεί, σας κοίταξα στα μάτια και σας είπα «το πρόβλημα αυτό θα αναλάβω να το λύσω». Και το έλυσα. Προστατεύσαμε τα σύνορά μας, διότι η Ελλάδα έχει σύνορα και στην ξηρά και στη θάλασσα. Και έχει υποχρέωση να τα φυλάει.

Θα ήθελα, φίλες και φίλοι, να επιφυλάξετε το πιο δυνατό σας χειροκρότημα για τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος, που μέρα νύχτα επιτελούν τη δύσκολη αποστολή της φύλαξης των συνόρων, με απόλυτο

03

04

05

06

07

 

07

AGORA MITSOTAKIS3

AGORA MITSOTAKIS 1

AGORA MITSOTAKIS 3

AGORA MITSOTAKIS 4

AGORA MITSOTAKIS 5

AGORA MITSOTAKIS 7

AGORA MITSOTAKIS 8

AGORA MITSOTAKIS 9AGORA MITSOTAKIS 10

AGORA MITSOTAKIS 11

AGORA MITSOTAKIS 12

AGORA MITSOTAKIS 13

AGORA MITSOTAKIS 14

AGORA MITSOTAKIS 15

AGORA MITSOTAKIS 20

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ

«Σε μια διαφορετική καλύτερη από το 2019 Λέσβο» βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στο νησί, όπου συμμετείχε στην παρουσίαση της αξιοποίησης του χώρου που αγοράστηκε από το Δήμο Μυτιλήνης με χρηματοδότηση του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου στα πλαίσια της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

«Έρχομαι σε μια Μόρια που λειτούργησε ως κολαστήριο με πάνω από 20.000 ανθρώπους και πλέον δεν υπάρχει. Τήρησα την υπόσχεσή μου, ξεπεράσαμε τα εμπόδια, ακολουθήσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, προστατεύσαμε τα σύνορά μας από ξηράς και θαλάσσης αποδεικνύοντας ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε. Από 600.000 άτομα που πέρασαν από το νησί την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στα χρόνια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία μόλις στις 10.000» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «κλείσαμε εκκρεμότητες, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες».

Από πλευράς του ο κ. Μηταράκης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στο πρώην ΚΥΤ, όπως είπε, «σε μια καλύτερη Λέσβο». Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως «δεσμευτήκαμε απέναντι στον Ελληνικό λαό να μειώσουμε ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Και το πράξαμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, μίλησε για τη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες με περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά και από έκτακτες επιχορηγήσεις και δημοτικά τέλη. «Ενισχύσαμε πανελλαδικά 45 δήμους και τους οργανισμούς τους, με ποσά άνω των 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις. 65 εκ. μέσω του Ταμείου και 47 εκ για αποζημιώσεις και δημοτικά τέλη. Στο βόρειο Αιγαίο δόθηκαν 60 εκατομμύρια μέσα σε τρία έτη, δηλαδή συγκριτικά, το 1/5 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το 1/7 του 2021-2027», είπε ο κ. Μηταράκης.

Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του πρώην ΚΥΤ σχεδιάζεται η κατασκευή σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

MITSOTAKIS 1

MITSOTAKIS 2

MITSOTAKIS 3

MITSOTAKIS 4

MITSOTAKIS 5

 

MITSOTAKIS 6

MITSOTAKIS 8

MITSOTAKIS 9

MITSOTAKIS 10

MITSOTAKIS 11

MITSOTAKIS 20

 

kitelis

mitarakis

mitsotakis 1

mitarakis 2

mitsotakis 2

mitsotakis 3

 

Στην επίσκεψη του στο πλωτό του λιμενικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

ploto mitsotakis

mitsotakis ploto 2

Rate this item
(0 votes)