Κλείνουν τμηματα της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

By Μαϊος 19, 2023
Κλείνουν τμηματα της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

Με επιστολή τους ωρομίσθιοι κα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μυτιλήνης διαμαρτύρονται για το επικείμενο κλείσιμο των Τμημάτων Υπαλλήλων Διοικητικών και Οικονομικών Καθηκόντων, που διοχετεύουν σημαντικό αριθμό σπουδαστών σε δημόσιες υπηρεσίες της Λέσβου, καλύπτοντας υπηρεσιακά κενά.

Και ενώ ο αριθμός ζήτησης των θέσεων εργασίας που οι υπηρεσίες υποβάλλουν προς κάλυψη ανέρχεται σε δεκάδες, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση της ΔΥΠΑ ΕΠΑΣ αποφάσισε το κλείσιμο των τμημάτων αυτών, που όπως αναφέρεται στην επιστολή λειτουργούσαν επί σειρά ετών.

Οι υπογράφοντες την επιστολή απαιτούν την διασφάλιση λειτουργίας των τμημάτων αυτών και όλων εκείνων που παρουσιάζουν ζήτηση ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της κοινωνίας.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε προσφάτως από την Διοίκηση της Σχολής επρόκειτο να δημιουργηθεί νέο τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ συγχωνεύοντας τα δύο τμήματα, ωστόσο αυτό που προκύπτει από τα μέχρι τούδε δεδομένα είναι πως δεν θα λειτουργήσει ούτε Οικονομικών ούτε Διοικητικών ούτε συγχωνευμένο Τμήμα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» σημειώνεται στην σχετική επιστολή.

Ακόμη σημειώνεται ότι το τμήμα Διοικητικών Καθηκόντων είναι από τα πολυπληθέστερα που διατηρεί η Σχολή. Τόσο το Τμήμα Οικονομικών όσο και το Τμήμα Διοικητικών λειτουργούν στην Σχολή για περισσότερα από 13 συνεχόμενα έτη και οι σπουδαστές τους διοχετεύονται προς εργασία με συμβάσεις μαθητείας, σε Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Δήμο, Περιφέρεια, ΔΕΥΑΛ, ΔΕΗ, ΣΤΡΑΤΟ και ΟΑΕΔ καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν. Δεδομένης της υποστελέχωσης και των ελάχιστων προσλήψεων που έχουν οι υπηρεσίες αυτές η στέρηση λειτουργίας των τμημάτων θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στις άνωθεν υπηρεσίες.

«Ήδη ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα τμήματα έχει εκδηλωθεί πριν καν, γνωστοποιηθούν οι ειδικότητες» σημειώνεται χαρακτηριστικά και ακολούθως αναφέρεται ότι «Πέρυσι μετά από 23 χρόνια έπαψε να λειτουργεί το Τμήμα Μηχανικών, με την Διοίκηση να επικαλείται τα μειωμένα στατιστικά ζήτησης όταν την ίδια στιγμή τμήμα με μηδενικές σχεδόν εγγραφές λειτουργεί κανονικά».

Παράλληλα αφήνονται αιχμές για τον λόγο λειτουργίας άλλων τμημάτων αφού όπως επισημαίνεται λίγο παρακάτω «Σε μια χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική και πολιτισμένη θεωρούμε ότι αποτελεί μηδενικό δείγμα εκπαιδευτικής πολιτικής η ύπαρξη τμημάτων προκειμένου αντιδήμαρχοι να τα εργαλειοποιούν στο πλαίσιο υλοποίησης της «φιλανθρωπικής τους πολιτικής» ή πολιτικοί να τα επικαλούνται ως δείγμα του πολιτικού τους έργου για λόγους εντυπωσιασμού. Αυτό προς ενημέρωση όλων δεν αποτελεί εκπαιδευτική πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το επίπεδο εκπαίδευσης που θέλουμε να έχουν οι μελλοντικές γενιές».

Η επιστολή καταλήγει: «Τέλος η κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των κάτωθι εκπαιδευτικών που υπογράφουν την επιστολή να ξέρετε ότι δεν θα μας βρει φιμωμένους».

Η επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Διοίκηση της ΔΥΠΑ, στους βουλευτές Λέσβου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, στη Διοίκηση & στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στην Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, στην 98 ΑΔΤΕ, στην ΔΕΗ Μυτιλήνης και στον ΟΑΕΔ Μυτιλήνης.

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)