Το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια επιστρέφει στην Χίο για εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Μεσογειακή Διατροφή

By Ιουνίου 19, 2023
Το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια επιστρέφει στην Χίο για εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Μεσογειακή Διατροφή

30 σπουδαστές του Πανεπιστημίου Berkeley συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεσογειακή Διατροφή & Συστήματα Τροφίμων» που πραγματοποιείται -για δεύτερη συνεχή χρονιά- στην Χίο από τις 9 Ιουνίου ως 6 Ιουλίου 2023. Το πρόγραμμα, το οποίο ο Δήμος Χίου στηρίζει έμπρακτα ως συμπαραγωγός, έχει σχεδιάσει και επιμελείται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Study Abroad in Greece (SAiG), σε συνεργασία με το University of California Berkeley και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Μεσογειακή Διατροφή και τα συστήματα τροφίμων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτή και περιλαμβάνει την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των προϊόντων που παράγονται στη Χίο. Παράλληλα με διαλέξεις που πραγματοποιούνται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, καθώς και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σπουδαστές από το Τμήμα Διατροφικών Σπουδών & Τοξικολογίας και άλλων τμημάτων του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου Berkeley, επισκέπτονται κατά τη διαμονή τους στο νησί επαγγελματίες, επιχειρήσεις, εστιατόρια και φορείς του τόπου και γνωρίζουν από κοντά τα προϊόντα που παράγονται και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

Ο Δήμος Χίου, μέσω της συμπαραγωγής του προγράμματος, συμβάλει ενεργά στον εμπλουτισμό του τουριστικού προφίλ του νησιού, την προβολή του ως προορισμού ειδικού ενδιαφέροντος σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε επισκέπτες από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού να έρθουν σε επαφή με τα πολύτιμα και μοναδικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στο νησί. Ακόμα, η εξωστρέφεια του Δήμου ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και ευκαιριών για τη σύναψη εμπορικών σχέσεων με διεθνείς φορείς και επαγγελματίες της τεχνολογίας των τροφίμων και των φαρμάκων με ντόπιους επαγγελματίες και παραγωγούς.

Την πραγματοποίηση των μαθημάτων και την ευθύνη για το ακαδημαϊκό πρόγραμμα έχουν αναλάβει η Dr Kristen Rasmussen από το UC Berkeley και ο Δρ Ιωάννης Μουρτζίνος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Rate this item
(0 votes)