Σάμος: Ετήσιο Μνημόσυνο για τα 2 μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022

By Ιουλίου 13, 2023
Σάμος: Ετήσιο Μνημόσυνο για τα 2 μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022

Την 16η του μηνός Ιουλίου  ημέρα Κυριακή  και ώρα 11: 00 π.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά στο Πλάκα   ΔΕ Μαραθοκάμπου,  θα τελεσθεί  ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών  του  διερμηνέα - συντονιστή Θεόδωρου Βλάχου και του συγκυβερνήτη Μογκόρεαν Σεργκέι, μέλη του  πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του  στις 13 Ιουλίου 2022

Την 16η του μηνός Ιουλίου  ημέρα Κυριακή  και ώρα 11: 00 π.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά στο Πλάκα   ΔΕ Μαραθοκάμπου,  θα τελεσθεί  ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών  του  διερμηνέα - συντονιστή Θεόδωρου Βλάχου και του συγκυβερνήτη Μογκόρεαν Σεργκέι, μέλη του  πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του  στις 13 Ιουλίου 2022, στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Παλαιοχωρίου   Μαραθοκάμπου.

Το χρονικό της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο που κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) στη Σάμο, είχε απογειωθεί από το νησί στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούσαν άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετείχε και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Τα νέα, αν και αρχικά ήταν ευχάριστα, με τον εντοπισμό και τη διάσωση του Ρουμάνου πιλότου, δυστυχώς δεν συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο, μιας και ακολούθησε ο εντοπισμός δύο μελών του πληρώματος, που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη δυτική Σάμο από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/07)

https://nb.bbend.net/media/news/2022/07/13/1333165/samos24.jpg

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία, στο πλαίσιο των ενοικιάσεων εναέριων μέσων για τη θερινή περίοδο όπου και υπάρχει έξαρση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Rate this item
(0 votes)