Καλοκαίρι, Δεκαπενταύγουστος και... πανηγύρια πάνε μαζί στη Χίο (vid)

By Αυγούστου 18, 2023
Καλοκαίρι, Δεκαπενταύγουστος και... πανηγύρια πάνε μαζί στη Χίο (vid)

Καλοκαίρι, Δεκαπενταύγουστος και... πανηγύρια πάνε μαζί στη Χίο. Όποιος θέλει να ζήσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία με καλοκαιρινές διακοπές στο νησί της Μαστίχας πρέπει απαραίτητα να χορέψει σε ένα από τα πανηγύρια του νησιού.

Πανηγύρια γίνονται όλο το καλοκαίρι σε όλο το νησί από τα βόρεια μέχρι τα νότια, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο χωριό. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί λένε ότι τα Χιώτικα πανηγύρια είναι τα καλύτερα. Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου είναι η κορύφωση των πανηγυριών στη Χίο όπου τα 3 μεγαλύτερα Μαστιχοχώρια του νησιού, Πυργί, Νένητα και Καλλιμασιά κυριολεκτικά βουλιάζουν από κόσμο που διασκεδάζει μέχρι τα ξημερώματα.

Οι Χιώτες όπως και οι περισσότεροι νησιώτες, γιορτάζουν τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού με νησιώτικη μουσική, χορούς, παραδοσιακούς μεζέδες αλλά και άφθονο ποτό, στις πλατείες των χωριών μέχρι το πρωί.


Δείτε τα στιγμιότυπα ενός από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού, στην πλατεία του Πυργίου το οποίο συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να είναι διήμερο, 15 και 16 Αυγούστου.

 

Rate this item
(0 votes)