Στα 5 ιδανικά νησιά για χειμερινές αποδράσεις η Λέσβος!

By Ιανουαρίου 20, 2024
Στα 5 ιδανικά νησιά για χειμερινές αποδράσεις η Λέσβος!

Οι χειμερινές αποδράσεις στα ελληνικά νησιά είναι μια καταπληκτική εμπειρία που αξίζει να βιώσετε, έστω για ένα Σαββατοκύριακο ή κάποιο από τα ερχόμενα τριήμερα του έτους. Τι αξίζει να δείτε και να κάνετε σε 6 νησιά στην καρδιά του χειμώνα.

Πώς θα σας φαινόταν αν το επόμενο ταξίδι που θα προγραμματίζατε, στην καρδιά του χειμώνα, δεν θα ήταν σε κάποιο ορεινό χωριό, αλλά σε ένα από τα υπέροχα ελληνικά νησιά; Κι όμως, όποιος ταξιδευτής, έχει αποδράσει σε νησί το χειμώνα επιστρέφει πίσω πιο γοητευμένος και έτοιμος να γνωρίσει κι άλλη νησιά από κοντά. Το μαγικό τοπίο χρωμάτων, η ήσυχη καθημερινότητα, η τοπική γαστρονομία και οι επισκέψεις σε μουσεία «κλέβουν» τη παράσταση δημιουργώντας το τέλειο πρόγραμμα για μια χειμερινή απόδραση σε νησί.

 

Έχουμε συνηθίσει να προγραμματίζουμε αποδράσεις σε ορεινά χωριά, κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως είναι τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα ορεινά χωριά των Τρικάλων, ωστόσο ο χειμώνας στα νησιά είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία -ειδικά για όσους λατρεύουν τις εναλλακτικές αποδράσεις.

 

Οι λόγοι για να επισκεφτείτε ένα νησί το χειμώνα είναι πολλοί και ίσως σας ανατρέψουν την μέχρι τώρα εικόνα που είχατε όταν βρεθήκατε εκεί με πολυκοσμία που αυτό συμβαίνει στη πλειοψηφία τους καλοκαιρινούς μήνες που όλοι επιλέγουν τα νησιά για σύντομες αποδράσεις και διακοπές.

 

Το χειμώνα τα νησιά είναι πολύ πιο οικονομικά από τα καταλύματα μέχρι και τα μαγαζιά για φαγητό. Στα plus βάζουμε πως, αυτή την εποχή, θα απολαύσετε ιδιαίτερα την τοπική γαστρονομία, καθώς ανοιχτά παραμένουν τα μαγαζιά που τρώνε οι ντόπιοι και όχι τα τουριστικά. Για τη μεταφορά σας μπορείτε να επιλέξετε είτε το καράβι, είτε το αεροπλάνο -αν θέλετε να κινηθείτε μόνο μέσα στον αστικό ιστό δε χρειάζεται καν να ενοικιάσετε αυτοκίνητο -αρκεί το περπάτημα ή ένα ποδήλατο. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τα μουσεία, χωρίς να περιμένετε στην ουρά και γενικότερα να απολαύσετε την ηρεμία και το όμορφο φυσικό περιβάλλον χωρίς την καλοκαιρινή πολυκοσμία.

Έχοντας ταξιδέψει σε νησιά το χειμώνα σίγουρα τα απόλαυσα περισσότερο, τα είδα με μια διαφορετική ματιά και κάθε χρόνο επισκέπτομαι νέα συνδυάζοντας μουσεία, πεζοπορικά μονοπάτια και γαστρονομία -το τρίπτυχο της επιτυχίας για να γνωρίσεις καλύτερα ένα τόπο.

Στα 5 νησιά ιδανικά για χειμερινές αποδράσεις η Λέσβος

 

Λέσβος: Το νησί των αντιθέσεων με την ενδιαφέρουσα γαστρονομία και τα γραφικά χωριά

Η Λέσβος, το μεγαλύτερο νησί του Βορείου Αιγαίου, είναι μια αποκάλυψη από τα φυσικά τοπία, τα γραφικά χωριά και φυσικά τη ξεχωριστή γαστρονομία του τόπου εμπνευσμένη κυρίως από τη πολίτικη κουζίνα. Το νησί των αντιθέσεων, κατά τους χειμερινούς μήνες, προσφέρεται για πεζοπορίες στα μονοπάτια μέσα στη φύση που διαθέτει, για να εξερευνήσετε τη Μυτιλήνη, την αστική πόλη με τα αξιοθέατα και τα ταβερνάκια που σερβίρουν νόστιμα εκλεκτά εδέσματα, αλλά και όσους ασχολούνται με το bird watching, δηλαδή τη παρατήρηση των πουλιών μιας και διαθέτει ένα σημαντικό υγροβιότοπο.

 

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2024-01/lesvos-kastro-molyvos.jpg.webp?itok=7ZMPQQTm

Από το Κάστρο στη Μόλυβδο

Το Κάστρο της Μυτιλήνης, το ορεινό χωριό Αγιάσος, το χωριό Μανταμάδος που βρίσκεται η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, το Βυζαντινό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι από τα αξιοθέατα που αξίζουν το χρόνο σας στο νησί.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2024-01/lesvos-mytilini.jpg.webp?itok=H-iQ458a

Γκιουζλομεζέδες, σουγάνια, παστά ψάρια, ελαιόλαδο, φρέσκα ψάρια είναι μερικά από τα προϊ’οντα που ταιριάζουν άψογα με το ούζο-επιλέξτε ετικέτες τοπικών παραγωγών για να απολαύσετε το ποτό μιας και βρίσκεστε στη πατρίδα του

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2024-01/lesvos-dionysos%20.jpg.webp?itok=EHo2Wru4

Παστά και ωμά ψάρια έχουν την τιμητική τους στη Λέσβο/ Φωτογραφία Χριστίνα Ζάχου

 

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)