Ζωντανό το πνεύμα του 1821 κρατά ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου « ο Μωριάς»!

By Μαρτίου 25, 2024
Ζωντανό το πνεύμα του 1821 κρατά ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου « ο Μωριάς»!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της έναρξης της επανάστασης των Ελλήνων έναντι του τουρκικού ζυγού στις 25 Μαρτίου 1821.

Αυτή η ημέρα αποτελεί για την Πατρίδα μας ημέρα γιορτής και ιστορικής μνήμης ώστε να μην ξεχνάμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά το θάρρος, την αυταπάρνηση και την πίστη των προγόνων μας που τους έκανε να ξεσηκωθούν και να δώσουν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Πατρίδας. 
 
Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου « ο Μωριάς» πιστός στις αρχές και τις αξίες που διέπουν όλα τα μέλη, συμμετείχε ενεργά στις επετειακές εκδηλώσεις. Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 τελέστηκε δοξολογία για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων και της Καλαμάτας στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας στο Κάτω Τρίτος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα « Η Λέσβος την περίοδο της Επανάστασης του 1821» από τον συντοπίτη μας Δρ Στρατή Αναγνώστου, Ιστορικό και πρόεδρο της Εταιρίας Λεσβιακών Μελετών. στην αίθουσα του Συλλόγου. Σήμερα ο Σύλλογος μας είχε τη μεγάλη χαρά να λάβει μέρος στην παρέλαση όπως κάθε χρόνο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί οι συμμετέχοντες στην παρέλαση είναι περισσότεροι από την τελευταία φορά.  
 
Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην παρέλαση καθώς και στον Κύριο Στρατή Αναγνώστου και εύχεται υγεία, χαρά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στους εορτάζοντες. 
 
Θεωρούμε χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανό το πνεύμα των σημαντικών εκείνων γεγονότων και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να ζούμε τώρα εμείς ελεύθεροι.
Rate this item
(0 votes)