Με επιτυχία η Ημερίδα για την Παραβατικότητα Ανηλικών στο ΕΠΑΛ Καλλονής

By Απριλίου 04, 2024
Με επιτυχία η Ημερίδα για την Παραβατικότητα Ανηλικών στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Καλλονής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα την Παραβατικότητα Ανηλίκων, που συνδιοργάνωσαν χθες το πρωί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Παρόντες στην ομιλία, απευθύνοντας χαιρετισμό, ήταν ο Βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Μιχάλης Σεβδυνίδης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη, η Αντιδήμαρχοι Ζαχαρώ Ιωακείμ και Αλέξανδρος Ροδίτης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αλεξανδρής, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και εκπρόσωπος του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι όπως συμβαίνει με κάθε κοινωνικό φαινόμενο «πάντοτε η πρόληψη είναι αυτή που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία και στην εξάλειψη προβληματικών καταστάσεων», τονίζοντας τη σημασία –και μέσω της Ημερίδας- του «να μιλήσουμε ανοιχτά για τα αίτια τους τρόπους αντιμετώπισης και τον ρόλο μπορεί να παίξουμε όλοι μας, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά κυρίως οι γονείς, η οικογένεια η ίδια, οι Δήμοι, τα σχολεία μας, η κοινωνία, η δικαιοσύνη και γενικά η Πολιτεία».

Από τη μεριά του, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αλεξανδρής, στάθηκε πέραν της αναγκαιότητας της πρόληψης του φαινομένου και στο τι γίνεται αφού τελεστεί το αδίκημα. Τονίζοντας πως είναι ακόμα πιο σημαντική η επόμενη μέρα και κατ΄ επέκταση ο ρόλος όλων μας σε αυτή, προκειμένου να μην περιθωριοποιηθούν τα παιδιά μας.

 

Στην ημερίδα μίλησαν οι εξής:

 

  • Υπαστυνόμος Α΄ Τρικαλοπούλου Ευαγγελία, Προϊστάμενη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου,

 

  • Απορέλλη Αλίκη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Προϊστάμενη του Γραφείου Πολιτικού Προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου,

 

  • Θεοφανέλλης Τιμολέων, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και

 

  • Καρίμαλη Περσεφόνη, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Rate this item
(0 votes)