Let's do it Psara Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί περιβαλλοντική ανάσα!

By Απριλίου 15, 2024
Let's do it Psara Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί περιβαλλοντική ανάσα!

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας.

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν και πέρασε το μήνυμα ότι είναι στο χέρι μας να έχουμε καθαρές τις γειτονιές, τα πάρκα, τις παραλίες μας, τους χώρους δηλαδή που καθημερινά ζούμε και απολαμβάνουμε.

 

Από τον πιο μικρό έως και τον πιο μεγάλο εθελοντή, με την ουσιαστική παρουσία των συλλόγων, των τοπικών φορέων, όπως το στρατιωτικό φυλάκιο και ο λιμενικός σταθμός, των εκπαιδευτικών και των μαθητών των σχολείων μας, καθαρίσαμε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.

Η δράση περιλάμβανε καθαρισμό των παραλιών Κατσούνι, Αγία Κυριακή, Μεγάλη Άμμος(παραλία ΔΕΗ), καθαρισμό στο λιμάνι από το Σύλλογο Αλιέων, στον Κάτω Γιαλό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωνσταντίνος Κανάρης, αποψίλωση στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου κ.α.

Χαιρετίζοντας την εθελοντική πρωτοβουλία και τη θέρμη που αγκαλιάστηκε από τους Ψαριανούς, ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις που ενεργοποιούν την τοπική κοινωνία, εκπαιδεύουν βιωματικά τη νέα γενιά και δίνουν ανάσα στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Επόμενο ραντεβού στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!!

 

lets do it psara 2024 1

lets do it psara 2024 2

lets do it psara 2024 8

lets do it psara 2024 10

lets do it psara 2024 11

lets do it psara 2024 13

 

 

Rate this item
(0 votes)