O Αρχηγός του ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου ΕΟΣ Σάμου

By Απριλίου 23, 2024
O Αρχηγός του ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου ΕΟΣ Σάμου

Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, υποδέχθηκαν τα στελέχη του ΕΟΣ Σάμου την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην ακριτική Σάμο.

"Κύριε Αρχηγέ, σας καλωσορίζουμε στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το υψηλό έργο που επιτελείτε! Μας παρέχετε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης, μέσα από την ισχυρή αποτροπή του Ελληνικού Στρατού, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη αξία για εμάς τους ακρίτες. Η ισχυρή σας παρουσία, μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας, να αναπτυσσόμαστε επιχειρηματικά και εμπορικά, συμβάλλοντας στην οικονομία της χώρας" τονίστηκε στην προσφώνηση προς τον επικεφαλής του Γ.Ε.Σ, πράγμα που τον συγκίνησε εμφανώς.

ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ 1

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο της ΑΔΤΕ Ελευθέριο Οικονόμου και επιτελείς, συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού της Σάμου, θέτοντας ιδιαιτέρως εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια και τις οινοποιητικές μεθόδους του Μοσχάτου Σάμου.

 

Ξεναγήθηκε στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου και «μυήθηκε» στην πολυδύναμη ποικιλία του μικρόρωγου μοσχάτου Σάμου από την οποία παράγονται τα εκλεκτά, ξηρά και γλυκά, συνεταιριστικά κρασιά.

ΥΠΟΔΟΧΗ

Η ανταλλαγή δώρων ξεπέρασε το εθιμοτυπικόν του πράγματος κι ήταν μια πραγματική στιγμή συνεκτιμήσεως, με αναφορές στην ιστορικότητα του σαμιακού οίνου και την σημαντική του συμβολή στη διατήρηση της ακριτικής μας κοινωνίας.

Rate this item
(0 votes)