Δράση ενημέρωσης μαθητών του Γυμνασίου Αγιάσου για τη Λέσβο- Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO

By Απριλίου 23, 2024
Δράση ενημέρωσης μαθητών του Γυμνασίου Αγιάσου για τη Λέσβο- Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO

Μαθητές του Γυμνασίου Αγιάσου γνώρισαν το Γεωπάρκο Λέσβου και τα στοιχεία που οδήγησαν στην αναγνώρισή του από την UNESCO

Με πάρα πολλές ερωτήσεις και αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών του Γυμνασίου Αγιάσου ολοκληρώθηκε η ενημέρωσή τους για τη Λέσβο που έχει αναγνωριστεί από την UNECSO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο, τα χαρακτηριστικά της που οδήγησαν στην αναγνώρισή αλλά και για τη συμβολή των Γεωπάρκων στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Η δράση αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης δράσης συνεργασίας και δικτύωσης που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Γυμνασίου Αγιάσου και του σχολείου Martin-Luther Schule από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Λέσβου και Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+.

 

Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζεται εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου Martin-Luther Schule από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας στη Λέσβο καθώς του Γυμνασίου Αγιάσου στη Γερμανία.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Γεωπάρκο Λέσβου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αγιάσου κάνοντας μια ιστορική διαδρομή γνώρισαν την ιστορία του Γεωπάρκου Λέσβου αλλά και την ιστορία δημιουργίας του δικτύου των Γεωπάρκων που ξεκίνησε το 2000 από τη Λέσβο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανακάλυψαν στη συνέχεια τους μοναδικούς γεώτοπους της Λέσβου αλλά και τη σημασία των γεωπάρκων για την τοπική κοινωνία. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους και τις μοναδικής επιστημονικής αξίας απολιθωματοφόρες θέσεις.

 

Ακολούθησε συζήτηση για τον τρόπο που τα Γεωπάρκα εργάζονται για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί το Γυμνάσιο Αγιάσου.

Οι μαθητές καθόλη της διάρκεια της ενημέρωσης συμμετείχαν ενεργά, με αμείωτο ενθουσιασμό και εξαιρετικές ερωτήσεις.

 

Δράση ενημέρωσης για τη Λέσβο - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO

 

Η δράση ενημέρωσης για τη Λέσβο - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO σε σχολεία της Λέσβου απευθύνεται σε μαθητές τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα συνεχιστεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Στόχος της δράσης είναι να γνωρίσει στα παιδιά τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία του τόπου τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Γεωπάρκου Λέσβου αλλά και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως "Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης".

Παράλληλα στόχος της δράσης είναι να φέρει σε επαφή σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO από όλο τον κόσμο προκειμένου να συνεργαστούν σε κοινά θέματα που αφορούν τον τόπο τους αλλά και για σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lesvosmuseum.gr.



Rate this item
(0 votes)