Δήμοι κατά Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη «Μας έχουν κάνει μπαλάκι από τον έναν στον άλλο»

By Δεκεμβρίου 22, 2022
Δήμοι κατά Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη «Μας έχουν κάνει μπαλάκι από τον έναν στον άλλο»

Μετά το Δήμαρχο Οινουσσών που κατήγγειλε το «στήσιμό» του στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Β. Αιγαίου, χωρίς να συζητηθεί το θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ για τα υδατοδρόμια Χίου και Οινουσσών, ακολούθησαν ανάλογες τοποθετήσεις από το Δήμαρχο Ψαρών αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Ωστόσο το μεσημέρι μιλώντας στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Παντελής Μπουρνιάς, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα το ζήτημα θα τακτοποιηθεί αφού θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να εγκρίνει τις επίμαχες ΜΠΕ κι αυτό θα είναι και το μοναδικό θέμα που θα εξετάσει.

Είχε προηγηθεί στο ραδιόφωνο συνέντευξη του Κυριάκου Ζωάνου, ο οποίος μίλησε για εμπαιγμό, αφού εδώ και 6 μήνες περιμένουν την Περιφέρεια να γνωμοδοτήσει για μια μελέτη που έχει τύχει όλων των υπολοίπων (που δεν είναι και λίγες) εγκρίσεων και έχει και τη θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας της περιφέρειας.

«Μας έχουν κάνει μπαλάκι από τον έναν στον άλλο», διαμαρτυρήθηκε ο κος Ζωάνος με αφορμή την παραπομπή του θέματος από την επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Όπως είπε, όλη αυτή η καθυστέρηση πάει πίσω τον σχεδιασμό που υπάρχει και από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη δρομολόγηση των υδροπλάνων.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν σε δηλώσεις του και ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, που επεσήμανε ότι δεν υπήρχε αιτιολογία για την παραπομπή του θέματος στο περιφερειακό και δήλωσε φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι ενώ κλήθηκαν στη συνεδρίαση τελικά δεν έγινε συζήτηση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί ακόμη και νομικά.

«Βρισκόμαστε επαίτες του περιφερειακού συμβουλίου», είπε και επανέλαβε ότι η σύνδεση των νησιών με υδροπλάνα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή τους.

«Χίος, Οινούσσες και Ψαρά έχουμε φτάσει στην πηγή και μας καθυστερεί η Περιφέρεια. Είναι αδιανόητο να σέρνεται το θέμα για τυπικούς λόγους", ανέφερε και ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουρνιάς αφού -όπως προαναφέρθηκε- δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή περιβάλλοντος με μοναδικό θέμα τις ΜΠΕ των υδατοδρομίων Χίου και Οινουσσών, ενώ δικαιολογήθηκε για την καθυστέρηση συζήτησης του θέματος στην επιτροπή αποδίδοντάς την στο κενό διοίκησης που υπήρχε από την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τις καθυστερήσεις στην έγκριση των ΜΠΕ παρενέβη ραδιοφωνικά και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς του κου Μπουρνιά, λέγοντας ότι κακώς το θέμα επιχειρήθηκε να τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο αφού καθ' ύλην αρμόδια να εγκρίνει τη μελέτη ήταν εξ' αρχής η επιτροπή περιβάλλοντος. 

"Δεν μπορούμε να παίζουμε με αναπτυξιακά θέματα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

mas_ehoyn_kanei._mpalaki_gia_ta_ydatodromia

 
 
 
ΠΗΓΗ .alithia.gr
Rate this item
(0 votes)