Περιφερειακή Αρχή του καφενείου και της νηστείας...

By Δεκεμβρίου 29, 2022
Περιφερειακή Αρχή του καφενείου και της νηστείας...

Το '22 σιγά σιγά αποχωρεί και τη θέση του παίρνει το '23. Ένα έτος με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον που προμηνύεται ιδιαίτερα θερμό και με πολύ πολιτική συζήτηση τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο.

Μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου του 2023, οι κάτοικοι των νησιών του Β. Αιγαίου θα υπομείνουν τις αλχημείες της ακροδεξιάς παρέας των λαϊκιστών του Κ. Μουτζούρη. Μιας περιφερειακής αρχής που ξεκίνησε με άκρατο λαϊκισμό, με τους πρώτους μήνες της ζωής της να είναι πολύ έντονοι, αλλά μετά ήρθε η αποκαθήλωση, και δυστυχώς οδεύει προς το τέλος της με λαϊκισμό και ψέμα. Την ίδια συνταγή!

Αυτήν τη φορά, ήρθε η ώρα της κας Αντωνέλλη να υπερασπιστεί την Περιφερειακή Αρχή και τις πολιτικές που ακολουθεί. Αρχικά, έκανε λόγο για περιφερειακούς συμβούλους που είναι κατά των χρηματοδοτήσεων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Τα πυρά αυτά που έριξε, όπως έκαναν και άλλοι παράγοντες, είναι τζούφια και δεν χτυπάνε κανέναν. Αυτό, άλλωστε έχει αποδειχθεί από την πολιτική, τη στάση και την παρουσία όλων αυτών των χρόνων στα περιφερειακά συμβούλια. Αυτό που ζητάνε οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι έλλογοι πολίτες είναι η διαφάνεια και η χορηγία του δημοσίου χρήματος σε πράγματα ουσίας.

Δεύτερον, έγινε λόγος για το πόσο συχνά είναι θαμώνας των καφενείων ο Κ. Μουτζούρης. Δεν κατηγόρησε ουδείς την παρουσία του στα καφενεία των νησιών μας, αλλά τις πολιτικές καφενειακού τύπου που ακολουθεί. Δεν είναι πολιτική περιφέρειας εν έτει 2022 η ρίψη μερικών κυβικών τσιμέντου ή ύπαρξη μιας μπετονιέρας. Γι'αυτά είναι αρμόδιοι οι Δήμοι μέσω των Κοινοτήτων. Οι Περιφέρειες είναι υπεύθυνες για τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλων έργων μέσα από την απορρόφηση κονδυλίων. Και τώρα που αναφερθήκαμε στα κονδύλια, έχω μεγάλη περιέργεια τι κονδύλια έχουμε απορροφήσει ως Περιφέρεια αυτά τα χρόνια, ποια είναι τα έργα και ο σχεδιασμός. Για να κλείσουμε, όμως, την ιστορία με τα καφενεία, ακόμα και ίδιοι φερέλπιδες υποψήφιοι του συνδυασμού Μουτζούρη το έχουν καυτηριάσει κάτω από δημοσίευση του ίδιου του Περιφερειάρχη, δίνοντας συμβουλή να αφήσει τα ούζα και να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Η ακροδεξιά παρέα των λαϊκιστών ψεύδεται μέχρι και σε κοινωνικά θέματα όπως είναι οι άποροι συμπολίτες μας που επέλεξε να τους κάνει νηστεία. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η δήλωση της κας. Αντωνέλλη που στο θέμα αυτό είπε πως δεν προβλέπεται η διανομή κρέατος και ελαιολάδου, αλλά την ίδια ώρα μοιράζει μακαρόνια και ρύζι. Είπε πως η Περιφέρεια δεν είναι αρμόδια για αυτό το ζήτημα και πως το κοινωνικό παντοπωλείο το διατηρεί γιατί το βρήκαν. Αλήθεια, υπάρχει άγραφος νόμος με το τι επιτρέπεται και τι όχι;  Υπάρχει νόμος που απαγορεύει το κρέας και το λάδι;

 

Ο Βορειό-Αιγαιοπελαγίτης

Rate this item
(0 votes)