Ξεμπροστιάζεται το «Διαίρει και βασίλευε» του Μουτζούρη

By Μαρτίου 31, 2023
Ξεμπροστιάζεται το «Διαίρει και βασίλευε» του Μουτζούρη

Του Χρήστου Κοντογιάννη

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
 
Η περιφερειακή αρχή ως συνήθως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και εφαρμόζει την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”. Κατάφερε χωρίς δισταγμό να δημοσιοποιήσει το αναληθές μήνυμα, ότι ήρθε στο Σχολείο και συνάντησε κατοίκους του Χαλκειούς, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η πλειοψηφία των Χαλκούσων θέλει το έργο της παράκαμψης του Χωριού. Ενώ στην πραγματικότητα η Περιφερειακή Αρχή την Δευτέρα 27/3/2023 συναντήθηκε μόνο με τον Πρόεδρο του Χωριού και την δικηγόρο των ιδιοκτητών.
 
Γιατί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δεν έρχεται στο Χαλκειός, για να αντιμετωπίσει τους ιδιοκτήτες και τους συγχωριανούς μας, ώστε να μάθει από πρώτο χέρι ποιες είναι οι διαθέσεις μας;
Γιατί προσπαθούν να νεκραναστήσουν μια μελέτη που εκδόθηκε πριν είκοσι χρόνια;
Τόσος πόνος τους έπιασε για τους κατοίκους των καμποχώρων, όταν δεν συγκινείται κανένας από τους πέντε αντιπεριφερειάρχες για την επικινδυνότητα του δρόμου στου Γρου ή την βελτίωση του συνολικού οδικού δικτύου που εξυπηρετεί όλα τα χωριά μας;
Ποια είναι τα “συμφέροντα” που εξυπηρετούνται καταστρέφοντας μια τεράστια σε έκταση παραγωγική γη;
 
Όλα στο φως χωρίς περιστροφές και διαστρέβλωση της αλήθειας.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για το δίκιο μας.
Έχουμε πολλά “όπλα” στην φαρέτρα μας που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε.
 
Έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε στον συντονισμό μας για την εκλογή επιτροπής αγώνα, ώστε να δείξουμε τον δυναμισμό μας και την αποφασιστικότητά μας για την προστασία του τόπου μας.
 
Στο πλευρό μας έχουμε πολλούς συμπαραστάτες απ' όλη τη Χίο, αλλά και τους φυσιολάτρες που αγρυπνούν και αγωνίζονται για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Πρόσφατα τους είχαμε κοντά μας και μας συγκίνησε το ενδιαφέρον τους και η μαζική συμμετοχή τους στη δράση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της μελλούμενης καταστροφής από το Επιμελητείον Περιβάλλοντος “ΕΠΠΟΧΙ”.
 
Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε το Επιμελητείον Περιβάλλοντος “ΕΠΠΟΧΙ” και καταδεικνύει την μαζική συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας που βρέθηκαν κοντά μας.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, όρθια άτομα, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
 
 
 
Rate this item
(0 votes)