Ραντεβού στις κάλπες δίνει η Εκκλησία με την κυβέρνηση!

By Μαρτίου 26, 2024
Ραντεβού στις κάλπες δίνει η Εκκλησία με την κυβέρνηση!

Χωρίς παρατράγουδα η Κυριακή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Εορτής.

Μπορεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου να πέρασε χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα και οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας να μην επιβαρύνθηκαν περαιτέρω, πλην όμως οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών δεν δείχνουν πως έχουν προοπτική αποκατάστασης στο άμεσο μέλλον!

 

Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως οι σχέσεις των δυο πλευρών θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα χωρίς δημόσιες εντάσεις, με την Εκκλησία, ωστόσο, να δίνει ραντεβού με την κυβέρνηση στις ...κάλπες του Ιουνίου!

Από την εικόνα αυτή εξαιρείται ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, κρατώντας όπως πράττει μπάντα ίσες αποστάσεις, χωρίς να αναμειγνύεται στους κομματικούς συσχετισμούς.

Η πλειοψηφία των Μητροπολιτών, ωστόσο, δείχνει αποφασισμένη να πριμοδοτήσει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου πρωτίστως τη Νίκη του Δ. Νατσιού και δευτερευόντως την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως «μεσολαβητές» προσπαθούν να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου πριν τις ευρωεκλογές, κάτι τέτοιο όμως φαντάζει αυτή τη στιγμή από δύσκολο έως αδύνατον!

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)