Τουριστική προβολή της Περιφέρειας για την Λέσβο: «Μία από τα ίδια…!!!»

By Οκτωβρίου 31, 2023
Τουριστική προβολή της Περιφέρειας για την Λέσβο: «Μία από τα ίδια…!!!»

Ελλείψεις φαίνεται ότι έχει το υλικό για την τουριστική προβολή της Λέσβου που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον συνεργαζόμενο φορέα (Marketing Greece).

 

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες φορείς του Τουρισμού της Λέσβου, επιχειρηματίες, διευθυντές και υπηρεσιακού παράγοντες εμπλεκόμενοι στον Τουρισμό και της Περιφέρειας οι οποίοι επεσήμαναν τις ελλέιψεις στο υλικό που παρουσίασε η συνεργαζόμενη με την περιφέρεια εταιρεία η οποία μετά από μια ανασκόπηση των όσων μέχρι στιγμής έχει κάνει παρουσίασε και τα βίντεο της τουριστικής προβολής από τα οποία όπως σχολιάστηκε από τους παρευρισκόμενους είχαν ελλείψεις.

Φώτης Κουλουμαριέτος : «Δηλαδή μόνο φαΐ και ύπνο έχει η Μυτιλήνη»

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Φώτης Κουλουμαριέτος απο τα βίντεο που προβληθήκαν έλλειπε η νυχτερινή ζωή του τόπου, όπως χαρακτηριστικά σχολιάστηκε : “Τα βίντεο δεν έχουν καθόλου Night-Life, Δηλαδή μόνο φαΐ και ύπνο έχει η Μυτιλήνη.? Αυτό θέλουν να περάσουν τα βίντεο.?”.

Νίκος Ζούρος : «Ελπίζω οι μετά απο μένα να έχουν καλύτερη τύχη στην διαδικασία της προβολής του Μνημείου»

Ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκος Ζούρος, ανέφερε ότι κατά την άποψή του σε αυτές τις προσπάθειες θα πρέπει να τονίζονται τα στοιχεία τα οποία διαφοροποιούν την Λέσβο από τα υπόλοιπα νησιά ώς προορισμό, κοιτώντας τα στοιχεία τα οποία αποτελούν μοναδικότητες, όπως το Απολιθωμένο Δάσος, ελπίζοντας πώς όσοι συνεχίσουν το έργο του θα έχουν καλύτερη τύχη στην διαδικασία της προβολής καθώς στα βίντεο δεν υπήρχε ούτε ένα πλάνο από το Απολιθωμένο Δάσος σε αυτά τα βίντεο θεωρώντας πως κερδίζει η Λέσβος με την προβολή του Μνημείου και ότι δεν κερδίζει το Μνημείο απλά σε έσοδα. κλείνοντας ανέφερε ότι θα συμβάλουν στην προβολή του υλικού και μέσω των Social Media και στα Video Wall, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα υπάρξει προσπάθεια προβολής του Μοναδικού αυτού Μνημείου που διαφοροποιεί την Ελλάδα από τις υπόλοιπες περιοχές.

Παντελής Πατερέλλης : «Νέος ήμουν και γέρασα και ακούμε τα ίδια και τα ίδια»

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης με παρέμβασή του στη συζήτηση ανέφερε πως αυτά τα βίντεο είναι ένας χώρος για να ξεκινήσει κάτι καλό συμπληρώνοντας πως θα έπρεπε να υπάρξει μια στρατηγική σχεδιασμού για τον Τουρισμό και πως οι περιφέρεις θα πρέπει να λειτουργεί ώς Ομπρέλα κάτω από την οποία θα υπάρχουν οι δύο Δήμοι τα Επιμελητήρια, τα Μουσεία, οι Επιχειρήσεις και όποιος άλλος μπορεί να συμβάλει τονίζοντας μετά από τόσα χρόνια που συζητάμε για τον Τουρισμό ακούμε πως είμαστε το ωραιότερο νησί και όποιος έρθει εδώ ενθουσιάζεται, τρέχουμε σε Εκθέσεις κάνουμε συναντήσεις, συμμετοχές χωρίς να υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός να ξέρουμε τί θέλουμε για τον τουρισμό μας και πού θέλουμε να πάει το νησί, ποιά είναι η κορωνίδα που μας διαφοροποιεί από τους άλλους προορισμούς και πως όλα αυτά που συζητηθήκαν περί ιαματικού τουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού, μαθητικού τουρισμού είναι καλά και θετικά πρός τον τόπο άλλα όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε σε προτεραιότητες και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τα πουλήσουμε, να τα βγάλουμε πρός τα έξω. Κλείνοντας ο κ. Πατερέλλης τόνισε πως εάν δεν χειριστούμε σωστά τον Τουρισμό από τα απέναντι παράλια θα τον χάσουμε και αυτόν.

Δείτε το βίντεο :

 

 

 

 

ΠΗΓΗ lesvosvoice.gr

 

Rate this item
(0 votes)